Acţiune de donare sânge la Mangalia. Când va avea loc

0
1048

farmec.ro
carturesti.ro%20

Acţiune de donare sânge la Mangalia. Când va avea loc.

Centrul  Regional  de Transfuzii  Sanguine  Constanţa şi Primăria Municipiului Mangalia organizează marţi, 15.10.2019, între  orele 08.30 – 13.30, o acţiune de donare de sange.

Sunt asteptate toate persoanele sănătoase din localitatea Mangalia şi localităţile învecinate, care doresc să-i ajute pe pacienţii care au nevoie de tratament transfuzional.

Pot dona sange persoane cu varsta cuprinsă între 18-65 ani (pentru prima donare 18 – 60 de ani, în funcţie de evaluarea medicala), cu greutatea peste 50 kg (în funcţie de înălţime, constituţie), care nu au suferit de hepatită virală, tuberculoză, sifilis, malarie, infecţie HiV, epilepsie, diabet zaharat insulino-dependent, boli de inimă etc.    

Persoanele peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverinţă din care să reiasă că nu sunt în evidenţă cu boli de inimă, neurologice, alte boli cronice care ar contraindica donarea de sange.

Cu  trei zile  înainte de donare este interzis consumul de băuturi alcoolice!

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

În ziua donării se recomandă un mic dejun usor (sandwich-uri, fructe, lactate) şi minim 500 ml lichide.

Persoanele care efectuează o donare completă (450 ml sange) beneficiază, la cerere, de:

  • şapte tichete de masă pentru produse alimentare;
  • o zi liberă în ziua donării, în cazul donatorilor salariaţi, elevi, studenţi şi militari.
  • decontarea cheltuielilor de transport în comun, în ziua donării, între localitatea de domiciliu / reşedinţa înscrisă în actul de identitate şi localitatea unde se efectuează donarea de sange.

Doritorii sunt aşteptaţi marţi, 15.10.2019, la Clubul Nautic Callatis (Portul Turistic) din localitatea Mangalia, cu un act de identitate valabil, între orele 08.30-13.30.


Mangalia News. (sursa: ziuaconstanta.ro).



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply