Ţigările electronice, leziuni similare armelor chimice? Concluziile şocante ale unui raport american

0
887

Îngrijorările privind ţigările electronice iau amploare. Specialiştii de la Mayo Clinic au examinat prelevări de ţesut de la 17 pacienţi cu boli pulmonare asociate ţigărilor electronice, iar acestea arătau similar persoanelor expuse unor gaze toxice. 30 de ţări interzic total sau parţial aceste dizpozitive.

Leziunile pulmonare ale persoanelor care s-au îmbolnăvit după ce au inhalat vapori de nicotină sau marijuana proveniţi din ţigările electronice arată precum cele produse de arsurile chimice, au consemnat specialiştii de la Mayo Clinic într-un raport publicat ieri şi citat de nytimes.com.

Concluziile au la bază biopsierea a 17 mostre de ţesut provenit din plămânii pacienţilor fumători de ţigări electronice din SUA, dintre care doi au decedat. Mostrele au fost trimise la Mayo Clinic pentru a fi studiate la microscop de un expert în patologia plămânilor.

„În toate cele 17 cazuri, am descoperit un tipar al leziunilor care arătau ca şi cum plămânii ar fi fost expuşi la substanţe chimice toxice, vapori toxici sau arsuri chimice“, a afirmat dr. Brandon T. Larsen, patolog la Mayo Clinic, Scottsdale, Arizona.

„Ca să fiu sincer, arătau precum leziunile pe care te-ai aştepta să le vezi la un muncitor nefericit, victimă a unui accident industrial în care ţevi mari, pline cu substanţe chimice s-au revărsat, expunând persoana unui fum toxic care i-a ars căile respiratorii“.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Gaz toxic, similar celui folosit în Primul Război Mondial

Citeste mai mult: adev.ro/pyu35d



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply