Umberto Eco atacă dur reţelele sociale: „E invazia imbecililor. Televiziunea a promovat idiotul satului, faţă de care spectatorul se simţea superior. Drama internetului este că l-a promovat pe idiotul satului ca purtător de adevăr”

0
1194

Umberto Eco atacă dur reţelele sociale: „E invazia imbecililor. Televiziunea a promovat idiotul satului, faţă de care spectatorul se simţea superior. Drama internetului este că l-a promovat pe idiotul satului ca purtător de adevăr”.

Reputatul scriitor Umberto Eco a primit recent titlul de Doctor Honoris Causa în “Comunicare şi Cultură mass media” la Universitatea din Torino. Cu acest prilej, Eco s-a întâlnit cu jurnaliştii şi a criticat reţelele de socializare.

“Reţelele de socializare dau drept de cuvânt unor legiuni de imbecili care înainte vorbeau numai la bar după un pahar de vin, fără a dăuna colectivităţii. Erau imediat puşi sub tăcere, în timp ce acum au acelaşi drept la cuvânt ca şi un premiat cu Nobel. Este invazia imbecililor. Televiziunea a promovat idiotul satului, faţă de care spectatorul se simţea superior. Drama internetului este că l-a promovat pe idiotul satului ca purtător de adevăr”, spune Umberto Eco.

Scriitorul îi invită pe jurnalişti “să filtreze cu o echipă de specialişti informaţiile din spaţiul virtual, pentru că nimeni nu poate preciza dacă un site este credibil sau nu”.

Citiți continuarea AICI.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply