Premieră națională: Banda desenată a devenit oră obligatorie în școală, datorită graficianului Mihai Ionuț Grăjdeanu, originar din Mangalia! [AUDIO]

1
904
carturesti.ro%20

AUDIO Banda desenată – materie obligatorie în școală!

Premieră națională: Banda desenată a devenit oră obligatorie în școală, datorită graficianului Mihai Ionuț Grăjdeanu, originar din Mangalia! O metodă de predare mai în glumă, mai în serios, face parte acum din programa școlară.

“Salut! Eu sunt un autor de benzi desenate. Sunt mulți creatori de povești în lumea noastră: scriitori, desenatori sau pictori. Toți au puterea de a crea, pe o simplă  foaie sau planșă albă, propriile povești. O să-ți spun un secret … aceste povești prind viață!

Fiecare casetă din paginile de bandă desenată pe care le vom face sunt defapt o poartă sau o intrare către lumea poveștilor. Doar cei care creează povești știu acest lucru, este o adevarată lume în care totul este posibil! Aici putem pătrunde cu toții și ne putem întâlni cu multe personaje, putem călători oriunde ne duce imaginația și putem crea orice dorim. Este lumea noastră!

În benzile desenate personajele se mișcă, gândesc și vorbesc. Cu ajutorul instrumentelor de scris, creionul sau stiloul special, putem scrie și desena povestea pe care o dorim.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Cei care citesc aceste povești, scrise sau desenate, trebuie să pătrundă în tainele sale pentru a putea deschide poarta către acea lume … numai un autor poate creea o poartă către lumea poveștilor!”Mihai Ionuț Grăjdeanu, autor de benzi desenate, inițiatorul orelor de bandă desenată în școli.

reportaj de Mădălina Corina Diaconu.

foto: colecție Mihai I. Grăjdeanu.


MN: Bravo, Ionuț, Felicitări, Mădălina! Sunteți cei mai buni! Mă mândresc cu voi, dragilor! Traian Lupu, profesorul de Desen din Mangalia care a văzut scânteile de geniu în ochii elevului de gimnaziu Mihai Ionuț Grăjdeanu și l-a încurajat să continue cu originalele sale benzi desenate, pe care le realiza încă de pe atunci cu mult talent și mare profunzime!


Mangalia News, 14.09.2019. (sursa: Radio România Cultural).piese-auto-mangalia.ro1 COMENTARIU

  1. Ce rau imi pare ca nu a fost moda in scoli si in anii trecuti ca, ar fi fost copiii mei genii, am incercat o publicatie in ’87, ’88 si nu am primit incurajari. Mult succes lui M I Grajdeanu, ne mandrim ca este roman, l-am ascultat si la ap de radio, cu mare placere !

Leave a Reply