Parcare nouă în municipiul Mangalia. Cine va executa lucrările (document)

1
1151

farmec.ro
carturesti.ro%20

Municipiul Mangalia a atribuit prin procedură simplificată contractul „Lucrări de execuţie privind obiectivul de investiţii Sistematizare zona blocuri B1g, C1g, B2g, C2g, B3g, C3g, B4g, zona Casa Tineretului“, societăţii Cucor SRL. Valoarea contractului este de 801.642,68 de lei.

Potrivit contractului, se vor executa 4 parcaje organizate, cu o capacitate totală de 94 de locuri. Calea de acces cu lăţimea de 5 m se racordează la intrare şi ieşire din DN 39, şoseaua Constanţei, dar accesul poate fi realizat şi prin aleile carosabile existente în vecinătatea blocurilor. Suprafaţa totală carosabilă este de 2.797 mp, iar suprafaţa trotuarelor şi aleilor pietonale este de 408 mp.

Acestea vor fi realizate cu un sistem rutier alcătuit din straturi: 18 cm îmbrăcăminte din beton de ciment clasa BcR 3,5; hârtie Kraft 160 g/mp/folie polietilenă; 2cm nisip de protecţie; 15 cm piatră spartă cu împănare; 7 cm strat izolator de nisip. Aleile pietonale proiectate se vor executa din:10 cm îmbrăcăminte din beton de ciment clasa C8/10;5 cm nisip. Încadrarea se va realiza cu borduri din beton de 10 x 15 cm, aşezate pe fundaţie de beton de 10 x 20 cm. Scurgerea apelor se va realiza gravitaţional, la bordura, prin dirijarea acestora spre geigerile existente la blocurile Blg, B4g, C2g. Între blocurile Clg şi C2g, apele vor fi dirijate gravitaţional în spatele blocului B2g, iar de acolo se vor descărca în spaţiul verde existent.

Etapele de trasare sunt: identificarea bornelor topo existente şi crearea unei reţele de sprijin în zonă; trasarea axului proiectat; materializarea pe teren a axului proiectat cu ajutorul ţăruşilor; amplasarea de ţăruşi martori la punctele caracteristice.

Mangalia-parcari-document

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Continuarea, în ziuaconstanta.ro, 13.09.2019.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


1 COMENTARIU

  1. Dnule primar, nu va lasati….. Distrugeti orasul asta pana la capatul mandatului.
    Poate daca v-ati misca in sfarsit pe teren ati observa seara ca locul unde faceti dv parcare este plin de copilasi fericiti ce alearga liberi.
    Macar aici nu trebuie sa mearga la scoala pe partea carosabila fiindca ati distrus trotuarele ca in jumatate de oras.
    Daca tot vorbim de proiecte inseamna ca sunt bani….. De ce nu luati in seama si nevoile gradinitelor de exemplu?
    Trimiteti-va la un inceput de an un subaltern la o deschidere de an de gradinita sa auziti cum se plang administratorii ca nu primesc bani sa modernizeze locurile unde copii nostri stau tot contracost.

Leave a Reply