Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că va fi prelungită înregistrarea pe votstrainatate.ro până în data de 15 septembrie 

0
921

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că, în ședința de guvern de joi, va adopta o ordonanță de urgență prin care va fi prelungită, până în data de 15 septembrie, înregistrarea pe votstrainatate.ro pentru ca românii să poată vota la alegerile prezidențiale fie prin corespondență, fie pentru a fi înscriși pe liste în țara în care locuiesc. 

Viorica Dăncilă a spus că „Autoritatea Electorală Permanentă a depus la Secretariatul General al Guvernului un proiect de ordonanță de urgență care prevede că termenul de înregistrare a cetățenilor români ca alegători în străinătate se finalizează în data de 15 septembrie 2019”.

Și în acest caz, premierul îl acuză pe președintele Klaus Iohannis pentru blocarea activității guvernului.

„Din cauza blocajului creat de președintele Iohannis, Guvernul României nu a putut da ordonanța de urgență pentru stabilirea unui nou termen de înregistrare pentru votul din diaspora, însă acest proiect de act normativ va fi supus de urgență adoptării Guvernului în ședința de mâine”, a precizat ea.

În plus, deși miercuri a fost ultima zi de înscriere a românilor din străinătate la votul pentru alegerile prezidențiale, Viorica Dăncilă a anunțat că „în aceste condiții, conducerea AEP a luat hotărârea de a menține aplicația deschisă înregistrărilor”. (digi24.ro).

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply