Succes în noul an școlar, tuturor elevilor, cadrelor didactice, părinților și bunicilor!

0
1010

Succes în noul an școlar, tuturor elevilor, cadrelor didactice și părinților și bunicilor!

Vacanţa mare a luat sfârşit. Luni dimineaţă, cu mic cu mare, preşcolarii, şcolarii, elevii de liceu, toţi iau drumul unităţilor de învăţământ. Gătiţi ca de zi mare, cu cămăşi albe scrobite, pantofiori noi-nouţi, vor umple curţile de zarvă şi clasele de bucurie. Pentru părinţi, însă, prima zi de şcoală a reprezentat un efort financiar serios, mai ales dacă au doi, trei copilaşi.

Pregătirile pentru şcoală au început de câteva săptămâni. Deja, prin multe magazine bate vântul. La mare căutare sunt cămăşile albe şi penarele echipate. Weekend-ul trecut a fost mare aglomeraţie prin mall-uri şi supermarketuri, multe familii lăsând pe ultima clipă unele cumpărături necesare elevilor.

Ghiozdan, caiete, creioane, coperte, stilou, rezerve de stilou, hârtie glasată, vocabular, cămaşă, sarafan sau pantalon, încălţări, flori… Lista pentru prima zi de şcoală este lungă. Şi preţurile năucitoare. Părinţii privesc cu grijă etichetele, fac comparaţii, caută oferte, cu speranţa că le va mai rămâne ceva în buzunare după 9 septembrie.

Părinţii ar prefera reintroducerea uniformelor

„Avem o listă cu rechizite de la grădiniţă şi o listă cu echipamentul necesar. La prima vedere sunt multe, dar sperăm să ne descurcăm. Avem un buget prestabilit, dar sunt convinsă că nu ne vom încadra în el. Întotdeauna socotelile de acasă nu se potrivesc cu cele de la piaţă. Acum avem un singur copil, va fi mai uşor. La anul, fetiţa va merge în clasa pregătitoare, iar băieţelul la grupa mică la grădiniţă. Să vezi atunci distracţie!”, ne-au spus, cu umor, doi constănţeni plecaţi la cumpărături.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

„Uniforma ne-ar simplifica viaţa!”

Provocarea cea mai mare nu este însă, la rechizite, ci la ţinuta elevilor. Şi, dacă la băieţi este mai simplu, cu o cămaşă albă, pantaloni închişi la culoare şi pantofi, la fete, variantele sunt multe şi costisitoare.

„Ce simplu ar fi fost dacă exista uniformă. Serios, eu sunt pentru reintroducerea uniformei. Ne-ar simplifica viaţa şi nouă, părinţilor, dar şi pentru copii ar fi benefic. Nu se vor mai face diferenţe, nu se vor mai face calcule cât a costat rochiţa aceasta sau fusta celeilalte, analize după branduri, fiţe… Toţi îmbrăcaţi la fel, sigur se vor înţelege mult mai bine”, este de părere Corina R., o mămică din Constanţa.

Citiți continuarea AICI.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply