NOI INFORMAŢII DESPRE URMĂRIREA FISCALĂ A ROMÂNILOR DIN STRĂINĂTATE

0
756

farmec.ro
carturesti.ro%20

NOI INFORMAŢII DESPRE URMĂRIREA FISCALĂ A ROMÂNILOR DIN STRĂINĂTATE.

Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor, a declarat, joi, că peste un milion de români s-au înscris până în prezent în Spaţiul Privat Virtual şi a menţionat că măsurile propuse în cazul diasporei sunt opţionale, vizând debirocratizarea şi îmbunătăţirea relaţiei cu statul.

“Ideea este aceea de a simplifica foarte mult şi de a debirocratiza practic încă o zonă a ANAF şi mai ales pentru a îmbunătăţi relaţia statului pe zona de Fisc cu românii care trăiesc în afara ţării. Trebuie menţionat de la început că este o chestiune opţională şi este o măsură care să îi sprijine pe românii care doresc, opţional, să se înregistreze în sistemul pe care noi îl avem deja stabilit din 2018 la nivel naţional, acest sistem, acest Spaţiu Virtual în care deja peste un milion de români s-au înscris. Este un număr foarte mare, dacă ţinem cont că la începutul anului 2018 erau, cred, sub 250.000 de români în acest sistem. Este, practic, o propunere pentru cei care trăiesc în afara ţării de a folosi un astfel de sistem, de a se înrola în acest sistem dacă doresc. Şi dacă acest lucru se doreşte, atunci, prin ambasade şi consulate, ei primesc acele parole pentru a intra în sistem, pentru a nu mai veni până în ţară pentru a lua aceste parole. E o simplificare, spunem noi, radicală. Şi este un mijloc de comunicare între stat şi contribuabil”, a arătat ministrul Teodorovici într-o declaraţie acordată presei.

El a menţionat că o mică parte a mass-media a “interpretat eronat” iniţiativa şi a subliniat că astfel de măsuri s-au luat “în toate statele europene civilizate”.

“Sunt practici europene pe care şi noi le aplicăm în România. Aceasta a fost aceeaşi tactică de a dezinforma românii – şi mai ales românii din afara ţării -, cum a fost şi în cazul acelei directive europene care trebuia transpusă în România, cu sume de bani trimise în ţară, unde s-a spus în mod eronat şi total mincinos că cineva doreşte să impoziteze acele sume trimise în ţară. Nu, este obligaţie, o obligaţie europeană, pentru ca acele sume trimise în ţară peste un anumit prag să fie menţionată provenienţa, pentru a evita activităţi de terorism”, a spus el.

Contribuabilii persoanele fizice vor putea accesa în Spaţiul Privat Virtual (SPV) noi documente, precum declaraţii de înregistrare fiscale, evidenţa creanţelor fiscale, notificări sau certificate de rezidenţă, odată cu extinderea serviciilor SPV, a anunţat, miercuri, Ministerul Finanţelor Publice (MFP).

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Citiți continuarea în cugetliber.ro


 


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply