Prima inaugurare de autostradă din 2019. Lotul 4 Lugoj – Deva deschis circulației! [VIDEO]

0
433

Prima inaugurare de autostradă din 2019. CNAIR anunţă că a deschis lotul 4 Lugoj-Deva.

Compania Naţională de Autostrăzi a inaugurat primii kilometri de autostradă din 2019. Lotul 4 lung de 22 de kilometri al Autostrăzii Lugoj-Deva a fost deschis circulaţiei, miercuri, 14 august.

După deschiderea circulaţiei pe cei 22 km noi, reţeaua de autostrăzi din România măsoară 829 de km. Cei 22 de km noi de autostradă au fost deschisi miercuri, între localităţile Şoimuş şi Ilia din judeţul Hunedoara, după ce comisia de recepţie a verificat calitatea lucrărilor şi a constatat încă de luni, 12 august 2019, că acestea corespund normativelor.

Citeste mai mult: adev.ro/pw8gye


CNAIR: Lotul 4 Lugoj – Deva deschis circulației!

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Încă  22 de km noi de autostradă au fost deschisi astăzi pe Autostrada 1 (A1), între localitățile Șoimuș și Ilia din județul Hunedoara, după ce comisia de recepție a verificat calitatea lucrărilor și a constatat încă de luni, 12.08.2019 că acestea corespund normativelor.

Pentru a deschide circulației cei 22 de km aferenți lotului 4, CNAIR a preluat în baza unui proces verbal de predare – primire cei 800 de m aferenți lotului 3 care fac posibilă circulația între acest sector de autostradă și rețeaua de drumuri naționale existentă.

Precizăm că până la recepționarea lucrărilor de pe lotul 3, CNAIR va asigura desfășurarea circulației în condiții de siguranță pe cei 800 de m preluați. În baza unui plan pentru management al traficului stabilit împreună cu Poliția Rutieră, CNAIR va avea responsabilitatea doar pentru eventualele deteriorări cauzate de traficul rutier (parapete, marcaje sau semnalizări verticale).

Orice  altă problemă legată de structura drumului rămâne în continuare în responsabilitatea Antreprenorului.

Lotul 4 al autostrazii Lugoj-Deva este parte integrantă a coridorului 4 Pan european (Rin-Dunăre), iar pe traseul acestuia se află Dealul Soimuș, unde a fost pusă în operă una dintre cele mai spectaculoase lucrări de infrastructură din România.

Pe sectorul Sibiu-Nădlac al A1, accesul se va face pe la Nodurile Ilia și Margina, iar intre cele două localități, circulația se va desfășura pe rețeaua de drumuri naționale existentă.

Antreprenorul acestui contract în valoare de peste 419 mil. lei fără TVA este Asocierea S.C. TEHNOSTRADE S.R.L. – S.C. SPEDITION UMB S.R.L.

Precizăm că pentru Lotul 3 al autostrăzii Lugoj – Deva, Consultantul nu a recomandat începerea recepției luni, 12.08.2019, deoarece nu au fost îndeplinite condițiile tehnice pentru demararea acestei proceduri. La acest moment, Antreprenorul Asocierea S.C. Teloxim Con S.R.L. – COMSA S.A. – Aldesa Construcciones S.A. – Arcadis Eurometudes S.A. lucrează pentru remedierea problemelor.

După deschiderea circulației pe cei 22 km noi, rețeaua de autostrăzi din România măsoară 829 de km. (CNAIR).


Mangalia News, 15.08.2019. piese-auto-mangalia.roLeave a Reply