Viorica Dăncilă a anunțat oficial remanierea Guvernului. Lista miniștrilor înlocuiți

0
932

Viorica Dăncilă a anunțat oficial remanierea Guvernului. Lista miniștrilor înlocuiți

Comitetul Executiv Naţional al PSD s-a reunit, vineri, la Palatul Parlamentului, cu o zi înaintea Congresului.

Astfel, premierul a anunțat care sunt schimbările din Guvernul pe care îl conduce, în viitoarea remaniere guvernamentală pe care o va propune luni președintelui Klaus Iohannis.

Anterior, surse din PSD au declarat că liderii social-democrați au decis în CEX să meargă pe varianta unei remanieri guvernamentale.

”99 % se face remanierea la mai multe ministere. Sunt cel puțin 5 care trebuie schimbate”, au spus sursele citate.

Astfel, printre cei care au fost nominalizați la o funcție în cabinetul Dăncilă se află Mihai Fifor, pentru șefia Ministerului de Interne, pe care acum îl conduce ca interimar, și senatorul PSD Șerban Valeca, la Ministerul Educației.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

De asemenea, la ministerul Justiției ar putea să ajungă Dana Gârbovan.

Vicepremier pe probleme economice a fost propus deputatul PSD Iulian Iancu, iar Ana Birchall a fost nominalizată la implementarea parteneriatelor strategice ale României.

Social-democrații sunt deciși să facă această remaniere guvernamentală indiferent de poziția celor din ALDE. O remaniere guvernamentală înseamnă că nu va fi nevoie de un vot în Parlament, spre deosebire de varianta unei restructurări guvernamentale.

”Dacă vor să plece, să plece!” – a spus un lider PSD despre cei din ALDE.

Pe de altă parte, cei din ALDE așteaptă de la PSD propunerile de modificare a planului de guvernare, remanierea guvernamentală și abia apoi vor lua o decizie. (cugetliber.ro, 23.08.2019).



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply