Sfaturi pentru reducerea nivelului de estrogen. Atenție! Cu cât corpul conţine mai multă grăsime, cu atât creşte nivelul de estrogen

0
1460

Sfaturi pentru reducerea nivelului de estrogen. Din păcate, ne lovim de multe surse de estrogeni chimici, produşi artificiali asemănători estrogenului. Aceştia au exact efectele nedorite ale estrogenului care, la un nivel ridicat, produce efecte adverse deseori grave.

Primul pas pentru a determina daca ai un exces de estrogen este să mergi la medic. Medicul îţi va recomanda câteva teste necesare. Dacă rezultatele sugereaza că ai un exces de estrogen, atunci va trebui să îţi modifici stilul de viaţă. Poţi face câteva modificări dietetice care te vor ajuta şi vor reduce riscul de a dezvolta diferite probleme de sănătate.

Un nivel ridicat de estrogen se poate manifesta în primul rând prin: exces de tesut adipos, la nivelul șoldurilor, a coapselor și a feselor.

Alte semne: pofta de dulce, dureri de cap, retenție de apă, stări de indispoziție, oboseală, migrene, depresie, insomnie, crampe, reducerea libidoului, tulburări menstruale, creștere inexplicabilă în greutate etc.

Osteoporoza şi fibromul uterin sunt legate de excesul de estrogen, care creşte şi riscul de cancer de sân şi pe cel de prostată.

În cele ce urmează, află cum poţi reduce nivelul de estrogeni.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Controlează nivelul estrogenului, prin dietă.

Estrogenul este metabolizat de ficat pe două căi, denumite stiinţific C-2 si C-16. Metabolizarea numită C-2 este cea care are o eficienţă mai bună în reducerea nivelului de estrogen.

Alimentele ce contribuie la stimularea căii de metabolizare hepatică C-2 pot fi de folos în reducerea excesului de estrogen. Legumele crucifere (conopidă, broccoli, varza), uleiul de pește, legumele cu frunze verzi, par să fie benefice în acest sens.

S-a observat un efect benefic asupra stării de sănătate în cazul consumului de ceapă şi usturoi, ceai verde, acizi grași Omega 3, suplimentele cu zinc, seleniu. De asemenea, majoritatea citricelor (lămâile, grapefruitul, portocalele etc) contin flavonone ce inhibă secreţia aromatazei, o enzimă care favorizează excesul de estrogen.

Legumele cu frunze verzi sunt benefice atât ca sursă de vitamine B6, B12 ce stimulează metabolizarea C-2, cât si prin continutul de fitoestrogeni.

Fitoestrogenii sunt hormoni vegetali ce imita estrogenul si semnalizează corpului ca nu mai e nevoie sa producă estrogen suplimentar. Semintele de in, soia, linte, cereale integrale, tofu, humus, usturoi, caise si curmale uscate, seminte de floarea soarelui, ulei de masline, migdale, fasole verde sunt bune surse de fitoestrogeni.

Un aport ridicat de fibre solubile și insolubile în dietă ar putea ajuta la reducerea estrogenului. Estrogenii sunt eliminați din organism atunci când sunt “obligați” de acizii biliari.

Consumul de alcool (mai putin cel de vin rosu) a fost si el corelat cu o crestere a nivelului de estrogen. Vinul rosu se pare ca reduce nivelul de estrogen, ca urmare a conţinutului de resveratrol ce inhiba aromataza. Consumul de băuturi răcoritoare îndulcite cu zahăr favorizează cresterea nivelului de estrogeni.

Acordă atenţie deosebită utilizării plasticului, cosmeticelor şi elimină alimentele cu pesticide!

Redu sau elimină utilizarea plasticului alimentar

Plasticul alimentar contine frecvent bisfenol A (BPA), un estrogen chimic. Reducerea utilizarii de alimente ambalate în plastic ar fi o modalitate de reducere a excesului de estrogen. Utilizează mai mult recipientele alimentare din sticlă sau inox. Evită să consumi alimente din recipiente de plastic ce au fost supraîncăzite.

Verifică ingredientele din cosmetice

Reducerea utilizării produselor de ingrijire personală ce conţin Dibutyl phthalate. DBP este interzisă în cosmeticele din EU, dar nu şi in cele din SUA sau din alte ţări. Verifică dacă fixativele, lacul de unghii, şamponul sau lotiunile de corp conţin Diethyl phthalate (DEP) sau dimethyl phthalate (DMP), DEHP, BzBP.

Atenţie la alimentele cu pesticide

Pesticidele sunt o altă sursă externa de estrogeni chimici. În cazul în care suspectezi că producatorul a utilizat multe pesticide (sau hormoni de crestere), e bine să alegi alt sursă pentru prepararea mâncării tale.

Exercițiile fizice ajută

Cu cât corpul conţine mai multă grăsime, cu atât va creşte nivelul de estrogen. Reducerea grăsimii corporale poate să contribuie la reechilibrarea hormonală. Un program regulat de exerciții fizice de intensitate moderată sau chiar crescută, pot să scadă nivelul estrogenului. Exercițiile fizice sunt ideale pentru a menține limitele estrogenului la un nivel normal. (sursa: barre-fitness-academy.ro).


Așadar, cele mai importante alimente de protecție în caz de exces de estrogen sunt:

1. Legume: broccoli, conopida, varza, varza de Bruxelles.

2. Citrice: lămâi, lime, grapefruit, portocale.

3. Ceapă și usturoi. Acestea protejeaza ficatul și întăresc sistemul imunitar.

4. Nuci și semințe crude.

5. Măslinele pot ajuta la scăderea colesterolului din sânge. Măslinele sunt o sursă bună de vitamina E, care are proprietăți anti-estrogenice.

6. Legumele cu frunze verzi sunt o sursă de vitamina B și clorofilă, ambele pot ajuta la echilibrarea nivelului de estrogen.

8. Algele nu sunt apreciate în Occident, însă în Japonia s-au folosit algele marine ca sursă de hrană, de secole.

9. Alimentele fermentate, cum ar fi chefir, zeama de varză și borșul – toate au proprietăți anti-estrogenice. Acestea au și beneficii digestive, arată Suntsănătos.ro.

Citiți neapărat și: Totul despre estrogen: Ce sunt estrogenii si ce rol au? ● Simptome ● Tratament ● Complicatii



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply