Misiuni de asigurare a ordinii publice la evenimentele organizate în perioada minivacanţei de Ziua Marinei Române

0
645
farmec.ro%20-%20Livr%u0103m%20frumuse%u021Be%21

Misiuni de asigurare a ordinii publice la evenimentele organizate în perioada minivacanţei de Sf. Maria.

În  minivacanţa ocazionată de sărbătorirea „Zilei Marinei Române”, peste 130 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean  Constanţa, în cooperare cu lucrători din cadrul I.P.J. Constanţa,  I.S.U. Constanţa şi Poliţiei Locale vor acţiona pentru asigurarea climatului de ordine şi pentru protecţia participanţilor la o serie de evenimente publice organizate în zona de responsabilitate.

Miercuri, 14 august,  jandarmii constănţeni se vor afla în zona monumentului „Crucea Marinarilor”, situat pe faleza Cazinoului din Constanţa, pentru a veghea la desfăşurarea în condiţii de siguranţă a ceremonialului militar şi religios organizat cu ocazia ”Zilei Marinei Române”.

În perioada 14-15 august, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa vor asigura măsurile de ordine publică şi protecţia persoanelor care vor participa la activităţile organizate cu ocazia ”Zilei Marinei Române” în municipiul Mangalia (ceremonial militar şi religios la Monumentul Marinarului Erou, exerciţii demonstrative, concursuri marinăreşti, expoziţie de tehnică militară, spectacole de muzică uşoară şi populară, precum şi retragerea cu torţe).

Joi, 15 august, începând cu ora 13.00, se va acţiona pentru asigurarea ordinii publice la competiţia de jocuri marinăreşti în portul turistic Tomis, concertul fanfarei militare pe faleza Cazinoului din Constanţa (20.00 -21.00) şi retragerea cu torţe a militarilor marinari (21.00-22.00).

În perioada 15-18 august, oamenii legii vor fi prezenţi pe faleza Cazinoului din Constanţa, pentru asigurarea climatului de normalitate civică la festivalul cinematografic „Filme în aer liber” şi proiectul cultural „Sunset Sea-mphony 2019”, totdată având în vedere siguranţa participanţilor la evenimentul cultural-artistic „Seri de teatru la Pontus Euxin”, în parcul Tăbăcărie.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Tot în perioada 15-18 august, jandarmii constănţeni vor asigura ordinea publică la „Zilele Oraşului Cernavodă” şi „Zilele oraşului Eforie”, iar în perioada 15-16 august vor fi prezenţi la „Zilele comunei Siliştea”, evenimente ce vor cuprinde mai multe activităţi cultural-artistice.

Sâmbătă, 17 august, oamenii legii vor veghea la desfăşurarea în condiţii de siguranţă a competiţiei sportive de kureş (lupte tradiţionale tătăreşti), ce va avea loc la Mangalia.

Totodată,  în perioada  minivacanţei ocazionată de sărbătorirea Zilei Marinei Române, peste 130 de jandarmi vor acţiona zilnic pentru asigurarea pazei şi protecţiei instituţionale la cele 35 de obiective din competenţă.

Misiunile jandarmilor au în vedere asigurarea unui climat de ordine publică corespunzător, condiţii de siguranţă pentru toţi participanţii la aceste evenimente, prevenirea şi combaterea oricăror fapte ce pot genera tulburarea ordinii publice, precum şi depistarea, identificarea şi dispunerea măsurilor legale împotriva celor care comit fapte antisociale.

Recomandăm celor care vor participa la aceste evenimente publice să adopte un comportament decent, să respecte normele de convieţuire socială şi prevederile legale în vigoare, reamintind că nu vor fi tolerate fapte ce aduc atingere ordinii publice şi siguranţei cetăţeanului.


Mangalia News, 14.08.2019.piese-auto-mangalia.roLeave a Reply