Ministerul Educației se gândește să modifice structura anului școlar

0
1157

Ministerul Educației se gândește să modifice structura anului școlar.

Hotelierii de pe litoral insistă pe modificarea anului școlar, astfel încât acesta să înceapă pe 16 septembrie. Este a doua oară când ei solicită acest lucru Ministerului Educației Naționale.

În luna mai, odată cu deschiderea sezonului estival, hotelierii i-au cerut ministrului Turismului, Bogdan Trif, să mijlocească spre cel al Educației, pentru a se modifica structura anului școlar, astfel încât acesta să înceapă pe 15 septembrie.

Conform ordinului de ministru nr. 3.191/2019, semnat de Ecaterina Andronescu, anul școlar 2019-2020 începe pe 9 septembrie, mai devreme cu o săptămână. Conform unor surse, în momentul de față există discuții la nivel de Guvern pentru o astfel de modificare.

ANAT salută o astfel de decizie

Asociația Națională a Agențiilor de Turism „a făcut periodic demersuri la Ministerul Educației ca anul școlar să nu înceapă prea devreme în luna septembrie, mai ales că în ultimii ani s-au înregistrat temperaturi foarte ridicate și a fost o vreme excelentă pentru vacanță. Ne-am bucura foarte tare dacă s-ar ține cont de acest lucru. Încă șapte zile se pot fructifica într-o vacanță la mare, care înseamnă mai multe pachete de vacanță vândute de agențiile de turism, un grad de ocupare mai ridicat în hoteluri și, implicit, încasări mai mari la buget”, a declarat, pentru EVZ, Nicolae Demetriade, președinte ANAT.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Structura nu se face după Ministerul Turismului

Continuarea, AICI.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply