Trei noi miniștri au depus jurământul: Nicolae Moga – MAI, Ramona Mănescu – MAE şi Mihai Fifor, viceprim-ministru pentru parteneriate strategice

0
1193

Trei noi miniştri în Cabinetul Dăncilă: Mihai Fifor (vicepremier pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României), Nicolae Moga (ministru de Interne) și Ramona Mănescu (ministru de Externe) au depus jurământul la Cotroceni, în fața președintelui Klaus Iohannis.

Administrația Prezidențială anunță că miercuri, președintele Klaus Iohannis a semnat decretele prin care Nicolae Moga este numit în funcția de ministru al Afacerilor Interne și Ramona Mănescu este la șefia Ministerului Afacerilor Externe.

Totodată, au fost semnate și decretele prin care a luat act de demisia fostului ministru de la Afaceri Interne, Carmen Dan și cel prin care Teodor Meleșcanu este revocat din funcția de șef al MAE.

La ceremonie au participat premierul Viorica Dăncilă, secretarul general al Guvernului Toni Greblă, ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, ministrul Muncii, Marius Budăi, ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, ministrul Tineretului și Sportului, Constantin Matei și vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Iordache.

Președintele Klaus Iohannis nu a făcut declarații, după ce a dat mâna cu aceștia.

Nicolae Moga, propunerea de la Interne, este senator de Constanţa în legislaturile 2008-2012, 2012-2016 şi 2016-2020. În a doua legislatură, a ocupat şi funcţia de vicepreşedinte al Senatului în Biroul Permanent.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Ramona Mănescu s-a alăturat ALDE în anul 2017. Anterior, aceasta a deţinut funcţia de ministru al Transporturilor, în guvernarea Ponta. Europarlamentar din anul 2007, Ramona Mănescu a fost coordonator în Comisia pentru Dezvoltare Regională şi membru supleant în Comisia pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi Afaceri Sociale.


Mangalia News, 25.07.2019. (Revista presei).



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply