Carmen Avram: ”România se va lovi curând de giganticul acord comercial negociat de UE cu Mercosur, state din America de Sud”

0
1012

Carmen Avram: ”România se va lovi curând de giganticul acord comercial negociat de UE cu Mercosur, state din America de Sud. Acest acord a îngrijorat deja multe țări europene, mai mari si mai bogate decât noi. In principiu, acordul e bun, el deschizându-ne piața către produsele sud americane, iar noi vom putea exporta peste ocean în condiții preferențiale. Dar există şi temerea că vom fi zdruncinați serios, dacă fermierii si producătorii noştri – şi ai altora – nu vor fi suficient de puternici pentru a supraviețui competiției produselor sud-americane. Ingrijorare e, mai ales, pentru piața zahărului, crescătorii de vite si de pui.

I-am adresat această întrebare comisarului pentru agricultură, Phil Hogan. Şi voi continua să-l întreb până va găsi răspunsul satisfăcător pentru România. Oricum, colegii mei şi cu mine vom veghea, de la Bruxelles, pentru ca rezultatele acestui acord să confirme bunele intenții”.


Mangalia News, 25.07.2019.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply