Petrecere mare, la sărbătorirea unui an de activitate a Șantierului Damen Mangalia. Chirs Groninger, directorul DSM: „În 2021 vom avea peste 3.000 de angajați!” [Foto/VIDEO]

0
3993

farmec.ro
carturesti.ro%20

1st STEP, 1st YEAR, 1 DREAM – Taking the shipbuilding to a new level!

Editia de Sud: Damen Shipyards Mangalia a împlinit, vineri, un an de activitate, eveniment sărbătorit de conducerea societății împreună cu angajații, dar și cu președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu, cu prefectul județului, Dumitru Jeacă, precum și cu reprezentanții celor două administrații publice locale pe teritoriul cărora își derulează activitatea Damen, Mangalia și Limanu, primarii Cristian Radu și Dan Georgescu și viceprimarii Dragoș Angelescu și Mihai Feodorof.

În discursul său de la începutul evenimentului, Chris Groninger, directorul general al Damen Shipyards – Mangalia, a ținut să le mulțumească angajaților pentru munca pe care o depun zilnic și să îi asigure că, în perioada imediat următoare, șantierul va reîncepe să își capete importanța economică pe care a avut-o în zonă, în ultimele decade:

„Astăzi este o zi specială pentru mine, nu doar pentru că este și ziua mea, ci și pentru că este prima aniversare Damen Shipyards Mangalia. Acum un an stăteam în fața dumneavoastră pentru prima dată, anunțând că Damen Shipyards a preluat managementul operațional al frumosului nostru șantier. După o lungă și dificilă perioadă de timp, cu foarte multe sentimente negative și neclarități despre viitor, 20 iulie 2018 a însemnat startul unui nou capitol în istoria șantierului. Am început primul an cu mai puțin de 1.700 de angajați și cu activitate redusă. Însă, pe parcursul primului an, în ciuda faptului că a fost un an de tranziție, am reușit să creștem, ca și companie și să depășim 2.000 de angajați. Ne așteptăm ca, până la sfârșitul anului să avem circa 2.500 de angajați, iar până la finele lui 2020 să avem circa 3.000 de angajați. Suntem foarte conștienți că proiectele de succes în industria construcției și reparațiilor navale depind în mare măsură de colaborarea bună cu subcontractorii. Pas cu pas, am vrea să aducem înapoi, la Mangalia, toți subcontractorii cu care am colaborat. Am avut o perioadă lungă, poate prea lungă, de subîncărcare în șantierul nostru. Din fericire, în această perioadă dificilă, am colaborat foarte bine cu noii noștri frați de la Damen Galați, șantier unde mulți dintre voi ați și activat, fie lucrând direct, la proiectele de acolo, fie la diferite secții și blocuri, pe care le-am construit aici, în Mangalia. Din fericire, această perioadă de subîncărcare a ajuns la final și vom fi din ce în ce mai ocupați”, a promis directorul Damen Mangalia, Chris Groninger.

La capitolul realizări, Damen Mangalia a bifat, în această primăvară, îmbunătățirea activității în domeniul reparațiilor, fiind date drept exemple modernizarea sistemelor de epurare și a sistemelor de tractare a navelor de balast, pentru aproximativ 20 de nave. Pe 6 mai, a fost demarat proiectul off-shore de construcție a celei mai moderne și tehnologizate nave pentru căutarea și recuperarea de diamante din lume, pentru compania De Beers Marine Namibia (Pty). În acest moment, peste 50% dintre table au fost deja debitate.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Pe 5 august, a fost anunțată începerea primului dintre cele două proiecte RO RO pentru un armator din Canada, iar al doilea urmând să demareze două săptămâni mai târziu, imediat după vacanța de vară. Spre finele anului, mai spune conducerea Damen Mangalia, va începe construcția unui vas de croazieră de 155 de metri, Mega Yacht, pentru linia de croazieră de lux SeaDream Yacht Club. Nava, botezată Mega Yacht, va fi pregătită pentru călătorii în întreaga lume, inclusiv în zone polare și tropicale și urmează să fie finalizată în 2021.

Chris Groninger și-a exprimat, în discursul său de la împlinirea unui an de activitate la Mangalia, că viitorul șantierului arată bine. Cu toate acestea, mai spune directorul general al Damen Shipyards Mangalia, odată cu începerea proiectelor noi, construcția de nave nu este ușoară.

„Vestea bună este că șantierul nostru reprezintă un factor de stabilitate în colaborarea dintre România și Olanda. De foarte multe ori am primit feed-back-uri pozitive de la colegii din Olanda despre profesionalismul, îndemânarea și potențialul șantierului nostru”. (surse: editiadesud.ro și Damen Shipyards Mangalia, pe Fb).



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply