LIVE VIDEO Eclipsă parţială de Lună pe 16 iulie, în ziua în care se împlinesc 50 de ani de la lansarea misiunii Apollo 11

0
758
carturesti.ro%20

La exact 50 de ani de la lansarea misiunii Apollo 11, în data de 16 iulie 1969, Luna va oferi marţi spectacolul unei eclipse parţiale care va putea fi admirată din majoritatea regiunilor Terrei, informează Agerpres.

„Eclipsa va fi vizibilă în Africa, o mare parte din Europa şi din Asia, din partea estică a Americii de Sud şi partea vestică a Australiei”, a precizat Societatea Astronomică Regală (RAS), cu sediul la Londra, într-un comunicat.

O eclipsă de Lună are loc atunci când Soarele, Pământul şi Luna sunt aliniate, iar satelitul nostru natural se află în umbra Pământului.

Marţi, doar o porţiune din Lună se va afla în umbra Pământului, iar eclipsa va fi doar parţială. „Circa 60% din suprafaţa vizibilă a Lunii va fi acoperită de umbră”, a precizat RAS.

Lipsită de lumina razelor Soarelui, Luna se întunecă şi capătă o nuanţă cărămizie, întrucât atmosfera terestră deviază razele roşii ale luminii solare către interiorul său de umbră.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Eclipsa parțială de lună din 16 iulie, vizibilă și din România

Continuarea pe digi24.ro


Luna. Foto: Eduard Armeanu.

UPDATE: Lansarea rachetei Apollo 11 – 16 iulie 1969:

ASELENIZAREA:‘One giant leap for mankind’: 50th Anniversary of Apollo 11 moon landing.


Mangalia News, 16.07.2019. (surse VIDEO: Visit Houston și YouTube).piese-auto-mangalia.roLeave a Reply