Sătui de batjocură, jurnaliștii de la Info Sud-Est lansează expoziția-manifest „Palatul Reginei“

0
969

farmec.ro
carturesti.ro%20

Voci puternice ale societății civile constănțene, jurnaliștii de la ziarul Info Sud-Est invită concetățenii la o expoziție-manifest intitulată simplu „Palatul Reginei”, dar care, dincolo de panotaj, se transformă într-un strigăt de durere pentru un alt obiectiv din patrimoniul local, extrem de valoros, lăsat pradă… sau luat cu japca… sau părăsit cu bună știință… sau batjocorit.

Weekenduri la rând, autocare cu constănțeni pleacă spre Balcic, acolo unde se află castelul recunoscut drept refugiu al Reginei Maria, pentru că autoritățile constănțene nu sunt în stare să-i atragă către cel care cândva era o bijuterie – Palatul Reginei, din stațiunea Mamaia. (Ziua de Cosntanța).

Info Sud-Est vă invită joi, 18 iulie, ora 17:00, la deschiderea Expoziției ”Palatul Reginei” care va avea loc în stațiunea Mamaia, în fața intrării principale a monumentului istoric.

Expoziția face parte din campania ziarului Info Sud-Est, de informare și conștientizare a situației în care se află  Palatul Regal din stațiunea Mamaia, construit la inițiativa Reginei Maria, între anii 1924-1926 și adus în stadiul actual de ruină, după ce a fost transformat în club și exploatat sălbatic și fără respectarea legii, apoi incendiat.

Expoziția este organizată pentru ca oamenii să afle povestea  unuia dintre cele mai negre episoade de distrugere a patrimoniului cultural și istoric de la malul mării, pentru a înțelege că un asemenea dezastru poate fi reparat doar prin implicare și neuitare și pentru a conștientiza că niciun alt monument istoric din Constanța  nu trebuie să mai aibă, vreodată, aceeași soartă.

Programul expoziției:

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

– Joi, 18 iulie, 17:00 – 22:00, în fața Palatului Regal din Mamaia;
– Vineri, 19 iulie, 11:00 – 22:00, în fața Palatului Regal din Mamaia;
– Sâmbătă, 20 iulie, expoziția se mută pe terasa Hotelului Intim, începând cu ora 17:00 (str. Nicolae Titulescu, nr. 9).

Expoziție organizată de ziarul Info Sud-Est, cu sprijinul Asociației Tomis Antidrog Constanța.


Mangalia New, 15.07.2019.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply