Licitaţia pentru corvete, contestată de Damen. Olandezii reclamă lipsa de transparenţă şi scurgeri de informații confidențiale [VIDEO]

0
1864

farmec.ro
carturesti.ro%20

Știrile TVR: Contestația depusă de compania olandeză Damen nu a blocat deocamdată negocierea Armatei cu grupul francez Naval Group, cel care a câștigat licitația pentru construirea a 4 corvete. Declarația a fost făcută, în exclusivitate pentru TVR, de ministrul Apărării Naționale. Gabriel Leş a admis însă, că în viitorul apropiat plângerea olandezilor va întârzia și mai mult punerea-n practică a unui contract de aproximativ 1,6 miliarde de euro.

Compania Damen a informat MApN că a contestat în instanță licitația pentru cele 4 corvete ale Marinei militare. Olandezii reproșează autorităților lipsa de transparență, însă reclamă și scurgeri de informații confidențiale.

“Credem că avem un caz solid. Procedura nu e transparentă. De asemenea, au fost scurgeri de informaţii, iar noi vrem clarificări legate chiar şi de plângerile depuse inţial şi de ceilalţi competitori, unele depuse chiar de autorităţi. În acest moment nu avem parte de ceva clar şi transparent”, a declarat Rino Brugge, directorul Şantierului Naval Damen Galaţi.

Olandezii de la Damen susțin că dintre toți competitorii ei sunt singurii care în ultimii 20 de ani au construit nave în România.

Potrivit cerințelor licitației, francezii de la Naval Group trebuie să construiască cele 4 corvete la Șantierul din Constanța. Prima navă ar trebui predată în 3 ani de la semnarea contractului, iar toate 4 în maximum 7 ani.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Sunt specialiști care se tem de întârzieri mari în livrarea corvetelor și pentru că Naval Group, o firmă foarte puternică de altfel, ar avea nevoie de ani buni doar ca să retehnologizeze Șantierul Constanța.

Am cerut un punct de vedere companiei Naval Group, însă reprezentanții ei nu au dorit să comenteze. (VIDEO, pe stirile.tvr.ro).piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply