În septembrie, vor începe lucrările de modernizare din stațiunea Saturn

2
3258
carturesti.ro%20

Comunicat de presă: Primăria Mangalia a finalizat, recent, procedura de achiziție pentru demararea lucrărilor de modernizare a stațiunii Saturn. Conform procedurii, în perioada imediat următoare, se va semna ordinul de începere a lucrărilor, pe toate arterele supuse reabilitării.

Primarul Mangaliei, Radu Cristian a declarat că, în funcție de activitățile turistice, este posibil ca în unele zone ale stațiunii lucrările să demareze după data de 1 septembrie. Totodată, primarul localității a subliniat că documentația la acest proiect a durat aproape 3 ani, întrucât astfel de proiecte cu finanțare europeană necesită proceduri speciale, achiziția fiind supervizată de Ministerul de Finanțe, prin Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP).

”Primele documente pentru acest proiect le-am întocmit în toamna anului 2016, dar iată că reușim abia anul acesta, până la sfârșitul verii, să intrăm în teren, ca urmare a birocrației stufoase și termenelor lungi specifice impelmentării proiectului cu finanțare UE. Pe de altă parte, ne bucurăm că reușim să modernizăm încă o stațiune din sudul litoralului cu fonduri europene nerambursabile și contribuție minimă de la bugetul local”, a precizat edilul Mangaliei, Radu Cristian.

Potrivit documentației tehnice a proiectului ”Dezvoltare Turistică în Stațiunea Saturn”, lucrările vor consta în modernizarea străzilor Greenport, Henny Ignatie, Corneliu Coposu și Lavrion (parte carosabilă, parcări, trotuare, piste de biciclete). Totodată se va realiza sistemul de iluminat public aferent celor 4 străzi, se va amenaja spațiul verde din intersecții și de la marginea trotuarelor (unde este cazul) și se vor monta diverse elemente de mobilier urban, valoarea totală a proiectului fiind de aproximativ 20 de milioane de lei.

După modernizare, în stațiunea Saturn vor exista panouri electronice de informare, amplasate în cele 3 intersecţii (strada Lavrion cu străzile Henny Ignatie şi Corneliu Coposu, strada Henny Ignatie cu strada Greenport şi strada Greenport cu strada Lavrion), cu gestionarea online a conţinutului afişat.

În prezent, Primăria Mangalia are în implementare mai multe proiecte cu bani europeni, printre care: unul de restaurare a Bisericii „Sf. Gheorghe” (monument istoric), altul de modernizare a Pieței Republicii din localitate, respectiv de asfaltare a unui număr de 17 străzi din municipiul Mangalia, dar și cel de reabilitare și modernizare a falezei Mangalia-Saturn, precum și de modernizare a stațiunii Neptun-Olimp, toate aflate în procedură de licitație.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mangalia News, 12.07.2019. (Comunicat primit de la Biroul de presă al Primăriei Mangalia).piese-auto-mangalia.ro2 COMENTARII

 1. Pe str. Radu mihnea cand faceti curătenie sunt gunoaie aruncate la întîmplare, dar sunt si copii care trăiesc în zona .Pe cind desființării cohortele de romi de pe străzi sa se poata circul in siguranta ,ori vorba ceea prin fata-i trandafir iar in spate borș cu stir

 2. Proiectul cred ca va avea de suferit din mai multe motive, si anume:
  – Nu se discuta nimic de crearea unor noi locuri de parcare, dea lungul celor 4 strazi trebuia sa se renunte la un trotuar (circulatia pietonala fiind redusa), astfel incat o banda sa se poata folosi pt PARCARE.
  – Inainte de asfaltare nu cred sa schimbe cineva (RAJA ??) acele conducte de alimentare cu apa, care au o vechime de 55-60 de ani. Ce credeti ca se v-a intampla dupa asfaltare ? Ati ghicit. Se revine la forma initiala, gropi, sparturi..etc
  – In intersectia de la Kaufland nu cred ca s-a gandit nimeni (in cei 3 ani de proiectare) sa lateasca soseau cu acel metru care lipseste pt a se putea circiula pe dou benzi. Cei care ies din Saturn in Constantei sa se poata deplasa independent, fiecare pe banda lui , spre oras sau spre Constanta. In acea zona, vara, si nu numai, se produc ambuteiaje.
  – In loc de panouri electronice mai bine s-ar monta indicatoare stradale, spre locatiile (hoteluri, vile..) din Saturn
  Restul aleelor, stradutelor, cine le asfalteaza ? Cei care au sapat santuri pt alimentarea cu gaze si curent ?? Cine ??
  Si apropo, Primaria sa fie mai drastica in ceea ce priveste curatenia si ordinea din curtile proprietarilor din Saturn – A se vedea dezmatul, mizeria si infectia din curtea hotelului ,, Sofia Residence,, – o mare bataie de joc la adresa statiunii.
  Si o alta mare prb., ar fi, ca, ca de obicei nu se profita de timpul favorabil pt accelerarea lucrarii (se poate lucra si sambata, si duminica).
  Crede cineva ca aceasta lucrare se poate finaliza in timp util cu 1-2 utilaje ??? Cred ca firma castigatoare nu prea are de la cine INCHIRIA. Treceti fratilor si vedeti, ca astazi, 21/10/2019, 13.00 se lucreaza cu o singura vola care sparge trotuarul si un camion care, cara moluzul, ATAT.

Leave a Reply