ONU AVERTIZEAZĂ CĂ SUNTEM LA UN PAS DE O CATASTROFĂ CLIMATICĂ

1
5769

farmec.ro
carturesti.ro%20

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a cerut, duminică, la Abu Dhabi, să se acţioneze urgent pentru a se evita o catastrofă climatică, relatează AFP.

Guterres a atras atenţia asupra faptului că schimbările climatice sunt MAI RAPIDE decât s-a preconizat.

“Suntem aici pentru că planeta se confruntă cu o gravă urgenţă climatică. Schimbările climatice au loc acum şi progresează mai rapid decât prevedeau oamenii de ştiinţă. Ne depăşesc eforturile de luptă împotriva acestora. Cu fiecare săptămână care trece apar noi distrugeri legate de climă”, a afirmat secretarul general al ONU, vorbind despre “inundaţii, secetă, caniculă, incendii şi megafurtuni”.

Guterres, care participă la o reuniune de două zile având ca subiect schimbările climatice, a convocat un summit la New York pentru data de 23 septembrie, deoarece unele ţări nu respectă prevederi ale acordului de la Paris, din 2015, care vizează limitarea încălzirii globale la cel mult două grade Celsius până la finalul secolului.

“Ştim că şi în situaţia în care ceea ce prevede acordul de la Paris este respectat şi realizat, ne vom confrunta cu o creştere a temperaturii cu cel puţin 3 °C până la finalul secolului, o catastrofă”, a explicat Antonio Guterres.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

“Situaţia se va înrăutăţi, dacă nu vom acţiona imediat, cu ambiţie şi rapiditate”, a adăugat el, conform site-ului StirileProTV.ro



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


1 COMENTARIU

  1. Pai si ?! Cu ce anume trebuie sa ajutam noi cetățenii de rand ? Este o stire bombă care ne afecteaza pe toti…dar rezolvarea care este defapt ?!

Leave a Reply