Claudiu Arsene, în RĂZBOI cu Sanatoriul Balnear din Mangalia, după ce a fost DEMIS

0
2212

Fostul director financiar al Sanatoriului Balnear din Mangalia, Liviu Claudiu Arsene, vrea să se întoarcă pe funcţie. Demis în urma unor deficienţe constatate de instituţiile abilitate, în urma controalelor, Arsene a solicitat reintegrarea pe funcţie la începutul anului trecut. Directorul Sanatoriul Balnear și de Recuperare Mangalia, Bogdan Maganu, spune că nu este posibil să se întoarcă pe post, întrucât acesta a fost câştigat prin concurs de o altă persoană.

Liviu Claudiu Arsene a deținut funcția de director financiar-contabil, în baza unui contract de mandat încheiat în mai 2014 cu Sanatoriul pe o perioadă de 3 ani. În aprilie 2017, a venit la conducerea unităţii Bogdan Maganu, care i-a locul lui Viorel Pascanu, după ce acestuia din urmă i-a expirat contractul de mandat. Între timp, contractul lui Arsene a ajuns la final, însă Maganu a decis să i-l prelungească cu încă trei luni. După o lună de la prelungire, conducerea i-a desfăcut contractul, după ce i s-a imputat neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu, aspecte constatate de instituţiile statului, în urma unor controale.

În mai 2017, la Sanatoriul Balnear și de Recuperare Mangalia au avut loc mai multe controale în domeniul asigurării condițiilor corespunzătoare de cazare și prestare a serviciilor medicale, a condițiilor igienico-sanitare precum și în domeniul financiar-contabil, efectuate de către reprezentanți ai Direcției de Control în Sănătate Publică și reprezentanții Direcției Generale de Control și Autorizare Turism din cadrul Autorității Naționale pentru Turis.

Inspectorii DSP Constanţa au constatat deficiențe privind neefectuarea lucrărilor de reparații, reabilitare și igienizare în spațiile de cazare, spațiile de proceduri, piscină, bazin sulf, vestiare etc, care fuseseră constatate la controalele efectuate în anii anteriori, devenind în timp un pericol iminent pentru sănătatea pacienților și a personalului medical care lucrează medical care lucrează în sectoarele de activitate corespunzătoare. Agenții constatatori – consilieri evaluare-examinare, reprezentanți ai Direcției Generale de Control și Autorizare Turism din cadrul Ministerului Turismului au făcut constatări privind nerespectarea unor condiții de siguranță față de pacienți în cazul fațadelor care prezentau un stadiu avansat de degradare cu tencuiala căzută, infiltrații în spațiul de recepție și în holuri, mochete uzate și murdare, urme de infiltrații și igrasie la etajul IV. Toate aceste neconformități au fost constatate și la controalele efectuate în anii anteriori 2015, 2016 neexistând măsuri luate la nivelul unității pentru remedierea deficiențelor, deși fusese chiar fixat termen de remediere la 1.05.2015, ceea ce a determinat aplicarea sancțiunii complementare a retragerii certificatului de clasificare pentru hotelul din cadrul unității.

De asemenea, instituţia Curții de Conturi a constatat şi ea, în urma controlului, ca abatere de la legalitate neconstituirea Fondului de dezvoltare a spitalului, parte a bugetului de venituri și cheltuieli destinată potrivit legii îmbunătățirii/dezvoltării serviciilor medicale, precum și un prejudiciu reprezentând plata de accize către furnizorul de gaze naturale, instituția fiind scutită potrivit Codului fiscal de plata acestor taxe, în condițiile legii. Toate aceste aspecte i-au fost imputate directorului financiar-contabil, acesta fiind şi motivul pentru care i-a încetat contractul de muncă.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Arsene a contestat decizia în instanţă, solicitând reintegrarea în câmpul muncii, însă Tribunalul i-a respins acţiunea, la începutul acestui an. Magistraţii au constatat că decizia de concedierea fost întemeiată pe încălcarea de către directorul financiar contabil a obligațiilor contractuale, respectiv obligația de a îndeplini atribuțiile ce-i revin potrivit contractului de administrare. Pe 4 aprilie, fostul director financiar a formulat recurs la Curtea de Apel.

Bogdan Maganu, managerul sanatoriului: „Nu are cum să vină înapoi!”

Citiți continuarea în replicaonline.ro



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply