În august, galaxia Andromeda se va apropia cel mai  mult de Pământ: Un eveniment cosmic ce se întâmplă o dată la 150 de milioane de ani

1
6195

Ultima dată când a avut loc acest eveniment cosmic, a fost în epoca dinozaurilor… Împărtășiți aceste informații cât de mult puteți cu prietenii, deoarece ființele umane care trăiesc astăzi NU vor putea vedea a doua oară acest eveniment incredibil.

În această vară, nu uitați să priviți la cer în mijlocul nopții: galaxia Andromeda va străluci foarte mult. Și pentru un motiv bun, deoarece diametrul aparent al acestei galaxii va fi mai mare decât Luna Plina! Printr-un fenomen cosmic unic, o galaxie va fi vizibilă cu ochiul liber și va apărea la locuitorii Pământului ca fiind chiar mai mare decât luna!

Aceasta este prima dată când omenirea va putea observa acest fenomen excepțional. Ultima dată când galaxia Andromeda era atât de aproape de Pământ, cu 150 de milioane de ani în urmă, în epoca în care dinozaurii i-au dominat suprafața. Imaginați-vă, omenirea n-a existat încă!

Acest fenomen cosmic unic cunoscut sub numele de “Andromescopic” este parțial legat de calea sistemului solar din galaxia noastră. Așa cum ați citit pe Internet, soarele nostru este în mișcare în spațiu și se mișcă cu o viteză de 30 km pe secundă în Calea Lactee: această mișcare poate fi văzută relativ ușor prin observarea poziției stelelor pe cer: noi constelații apar regulat cu fiecare nouă revoluție heliocentrică a Universului.

Dar este mult mai rară conjunctura cu un alt fenomen care are efectul de a accelera considerabil abordarea galaxiei Andromeda mai aproape de planeta noastră. […]


Publicitate https://www.mangalianews.ro/

The last time this cosmic event occurred was during the era of the dinosaurs… Share this information as much as you can with your friends because NO human being living today will be able to see this incredible event a second time.

This summer, don’t forget to look up at the sky in the middle of the night: the Andromeda galaxy will be shining brightly. And for a good reason since this galaxy’s apparent diameter will be larger than the Full Moon! Through a unique cosmic phenomenon, a galaxy will be visible to the naked eye and will appear to the Earth’s inhabitants to be even bigger than the moon!

This is the first time that humanity will be able to observe this exceptional phenomenon. The last time the Andromeda galaxy was so close to the Earth was exactly 150 million years ago, during the era when dinosaurs ruled its surface. Just imagine, mankind didn’t yet exist!

This unique cosmic phenomenon known as “Andromescopic” is partly linked to the solar system’s path in our galaxy. As you may have read on the Internet, our sun is not motionless in space and moves at a speed of 30 km per second in our Milky Way: this movement can be seen relatively easily by observing the position of the stars in the sky: new constellations regularly appear with each new heliocentric revolution of the universe.

But is much rarer is the conjunction of another phenomenon that has the effect of considerably speeding up the approach of the Andromeda galaxy closer towards to our planet. […]

Articolul original, AICI.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


1 COMENTARIU

  1. Stirea este falsa! Fie si apropierea infima Ipotetica a Andromedei de Calea Lactee poate avea consecinte dezastruoase asupra ambelor galaxii!
    Andromeda este cu 25% mai mare decat Calea Lactee.
    Andromeda, cunoscută și ca Messier 31, M31 sau NGC 224 (în textele mai vechi denumită „Marea nebuloasă Andromeda”) este o galaxie spirală care se află la aproximativ 2,5 milioane de ani-lumină depărtare de Pământ.

    Andromeda este cea mai mare galaxie din Grupul Local, constituit din galaxia Andromeda, Calea Lactee, galaxia Triangulum și alte 30 de galaxii mai mici. Deși este cea mai mare (ca întindere), s-ar putea ca galaxia Andromeda să nu fie și cea mai masivă, cercetările recente susținând că cea mai multă materie întunecată o conține Calea Lactee, care prin urmare este cea mai masivă galaxie.

    La o magnitudine aparentă de 4,4, galaxia Andromeda este notabilă ca fiind unul dintre obiectele Messier cele mai luminoase, fiind ușor vizibilă cu ochiul liber. Totuși, fără un telescop ea pare destul de mică, deoarece partea ei centrală este mai întunecată; diametrul său unghiular este de 7 ori mai mare decât cel al Lunii.
    Galaxia Andromeda se apropie de Soare cu o viteză de aproximativ 300 de kilometri pe secundă. Cunoscând mișcarea Sistemului Solar în cadrul Căii Lactee, galaxia Andromeda și Calea Lactee se apropie una de alta cu o viteză de 100 până la 400 de kilometri pe secundă. Calculele arată că ele se vor ciocni peste aproximativ 2,5 miliarde de ani. În urma coliziunii, galaxiile se vor unifica, formând o galaxie eliptică gigantă. Aceste evenimente sunt obișnuite printre galaxii.
    Este cunoscut faptul că galaxia Andromeda se deplasează cu o viteză de 140 km/s, adică de 504.000 km/h. Se crede cǎ galaxiile Andromeda și Calea Lactee se vor ciocni peste 3 miliarde de ani; acum distanța dintre acestea este de 2,5 milioane de ani luminǎ.

    Se poate observa cu binoclul undeva la Cheile Dobrogei, Sau in catunele pe drumul spre Negru Voda la cer Negru.

Leave a Reply