Mangalia Super Rally 2019 — Motoarele de curse au răsunat pentru prima dată pe străzile din Mangalia [VIDEO]

0
619

Motoa­re­le de cur­se au răsu­nat pen­tru pri­ma dată pe stră­zi­le din Man­ga­lia, anul aces­ta, la înce­pu­tul lunii mai, adu­nând pes­te patru mii de spec­ta­tori. Cei 40 de piloți, cu mașini împăr­ți­te în opt cla­se, au luat star­tul în pri­ma eta­pă a Cam­pi­o­na­tu­lui Națio­nal de Super Ral­ly 2019. Tra­se­ul urban a avut o lun­gi­me de 1,25 kilo­me­tri, iar con­cu­ren­ții au tre­bu­it să‑l par­cur­gă de trei ori (cur­sa a avut o lun­gi­me tota­lă de 3,75 kilo­me­tri) pen­tru a ajun­ge la Finish.

Dani Oțil s‑a impus atât în cali­fi­cări, cât și în cur­să și la cla­sa sa — Cla­sa 3B: Mașini de pes­te 300 de cai pute­re, trac­țiu­ne inte­gra­lă sau mono­pos­turi, înre­gis­trând cel mai bun timp: 02:32.025. În Cla­sa 3B, el a fost urmat de Lucian Răduț (Mit­su­bishi Evo) și de Cos­ti Stra­t­nic (Dacia Logan STCC), iar pe podi­u­mul gene­ral, de Titi Aur și Cos­tel Cășu­nea­nu. (Cla­sa 1: Mașini cu trac­țiu­ne inte­gra­lă de Gru­pa N).

Cla­sa 2A — Mașini cu două roți motri­ce, cu motoa­re până în 1.6 litri și 160 de cai pute­re — a fost câști­ga­tă de Robert Bara­bas pe Fiat 126 Pro­to.

La Cla­sa 2B — Mașini cu două roți motri­ce, cu motoa­re până în 300 de cai pute­re — pe pri­mul loc s‑a cla­sat Arif Enis (Hon­da Civic R3).

La Cla­sa 3A — Mașini de pes­te 300 de cai pute­re cu o sin­gu­ră pun­te motoa­re, pri­ma treap­tă a podi­u­mu­lui de la Man­ga­lia a fost ocu­pa­tă de Mihai Leu. Cam­pi­o­nul la box și de raliuri nu a putut însă par­ti­ci­pa în fina­la Super Ral­ly de la Man­ga­lia, după ce și‑a ava­ri­at o roa­tă a Fer­rari-ului în turul de cali­fi­ca­re. Pe podi­um s‑a situ­at și pilo­tul Emil Ghi­nea din Man­ga­lia, ocu­pând locul 2, după o scur­tă ieși­re în pei­saj, când a for­țat o cur­bă.

Cla­sa E — Mașini elec­tri­ce a fost câști­ga­tă de Mihai Bel­die, la vola­nul unui Vol­k­swa­gen Golf ”curen­tat”.


Man­ga­lia News, Dumi­ni­că, 30 iunie 2019. (sur­sa: Man­ga­li­a­O­li­ne).


Susține cotidianul online Mangalia News.
Poți dona aici:
Mulțumim pentru sprijin.

Leave a Reply