Mangalia Super Rally 2019 – Motoarele de curse au răsunat pentru prima dată pe străzile din Mangalia [VIDEO]

0
1440

farmec.ro
carturesti.ro%20

Motoarele de curse au răsunat pentru prima dată pe străzile din Mangalia, anul acesta, la începutul lunii mai, adunând peste patru mii de spectatori. Cei 40 de piloți, cu mașini împărțite în opt clase, au luat startul în prima etapă a Campionatului Național de Super Rally 2019. Traseul urban a avut o lungime de 1,25 kilometri, iar concurenții au trebuit să-l parcurgă de trei ori (cursa a avut o lungime totală de 3,75 kilometri) pentru a ajunge la Finish.

Dani Oțil s-a impus atât în calificări, cât și în cursă și la clasa sa – Clasa 3B: Mașini de peste 300 de cai putere, tracțiune integrală sau monoposturi, înregistrând cel mai bun timp: 02:32.025. În Clasa 3B, el a fost urmat de Lucian Răduț (Mitsubishi Evo) și de Costi Stratnic (Dacia Logan STCC), iar pe podiumul general, de Titi Aur și Costel Cășuneanu. (Clasa 1: Mașini cu tracțiune integrală de Grupa N).

Clasa 2A – Mașini cu două roți motrice, cu motoare până în 1.6 litri și 160 de cai putere – a fost câștigată de Robert Barabas pe Fiat 126 Proto.

La Clasa 2B – Mașini cu două roți motrice, cu motoare până în 300 de cai putere – pe primul loc s-a clasat Arif Enis (Honda Civic R3).

La Clasa 3A – Mașini de peste 300 de cai putere cu o singură punte motoare, prima treaptă a podiumului de la Mangalia a fost ocupată de Mihai Leu. Campionul la box și de raliuri nu a putut însă participa în finala Super Rally de la Mangalia, după ce și-a avariat o roată a Ferrari-ului în turul de calificare. Pe podium s-a situat și pilotul Emil Ghinea din Mangalia, ocupând locul 2, după o scurtă ieșire în peisaj, când a forțat o curbă.

Clasa E – Mașini electrice a fost câștigată de Mihai Beldie, la volanul unui Volkswagen Golf ”curentat”.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mangalia News, Duminică, 30 iunie 2019. (sursa: MangaliaOline).



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply