Turele telecomandate pentru vehicule blindate, realizate în parteneriat la Uzina Automecanica Moreni

0
1042

Parteneriat între Pro Optica, CN ROMARM SA și IOR, pentru realizarea la Uzina Automecanica Moreni a turelelor telecomandate de calibru 7,62 și 12,7 mm.

Ministrul Economiei: Este un bun exemplu de colaborare onestă între operatori de stat și privați din industria de apărare. Parteneriatul este de bun augur pentru UA Moreni.

Având în vedere interesul esențial de securitate a României, de a avea pe teritoriul național capabilități de producție și mentenanță vitale pentru dezvoltarea, producția și menținerea stării de operativitate a sistemelor de apărare pe ciclul de viață și în situații critice, Compania Națională Romarm SA, Societatea Pro Optica SA și Societatea Întreprinderea Optică Română (IOR) SA au semnat un acord de colaborare privind turelele telecomandate de calibru 7,62 și 12,7 mm.

Produsele, de succes mai ales la export până acum, dezvoltate, omologate cu MApN și fabricate de către Pro Optica, societate interesată acum de externalizarea fabricației, urmează să fie realizate la Uzina Automecanică Moreni, operator economic din industria națională de apărare, care deține resursele necesare pentru realizarea produsului și pentru  creșterea valorii adăugate în proiectele și programele de vehicule blindate. Turelele telecomandate vor intra în portofoliul de fabricație al Uzinei Automecanice Moreni. 

Tot în baza acestui acord, IOR va fabrica o serie  de componente, subansamble și ansamble de mecanică fină și optică din sistemul de conducere a focului, din blocul  de senzori optronici și de la stația de lucru a operatorului.

Rezultatul acestei colaborări, adică produsul cu fabricația omologată la Moreni, va servi oportunițățile deja existente pe piața externă, dar și piața internă, pentru care va fi asigurată mentenanța pe ciclul de viață în România.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Ministrul Economiei, Niculae Bădălău a declarat: “Salut acest acord de colaborare, care este de bun augur pentru Uzina Automecanica Moreni și pentru întreaga industrie națională de apărare. Este un bun exemplu de colaborare onestă și de bună-credință între operatori economici de stat și privați, care înțeleg că există mai multe beneficii economice în colaborarea strânsă, decât în concurența dură, astfel încât, per total, va câștiga economia românească și securitatea României. Știu că atât Uzina de la Moreni, cât și IOR au capacitățile să ducă la bun sfârșit acest proiect, ceea ce ne va permite să diversificăm portofoliul de produse pe care îl pot oferi companiile de stat din industria națională de apărare”.


Mangalia News, 25.06.2019.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply