Lucian Mîndruță: Eco-tura la mare, în România și Bulgaria – Curățăm și pedalăm!

0
1363

Ce facem? Pedalăm 123 de kilometri prin Romania si Bulgaria (deci sa aveti buletinul la voi), intr-o tura de amatori liberă, dar în gașcă.

Acesta este traseul: https://www.strava.com/routes/19672696

Observatie: Cine doreste un traseu mai scurt se poate opri dupa 16 km, la Hagieni, poate vizita rezervatia si padurea si se poate intoarce in Mangalia.

Aici aveti detalii despre cum anume e la Hagieni, un loc foarte frumos pe care l-am vizitat o data si care mi-a ramas la suflet.

Pădurea Hagieni – Dobrogea

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Dar inainte de plecarea pe bicle, ca sa dam un exemplu turistilor in tranzit sa nu mai arunce sticlele pe geamul masinii, curatam o ora drumul dintre Saturn si Venus – de o parte si de alta a soselei.

Ne vedem duminica 30 iunie, la ora 9, in parcarea Kaufland Mangalia. De acolo avem cativa metri pana la punctul in care incepem ecologizarea. Ca de obicei, noi aducem sacii si manusile, asa ca nu trebuie sa va faceti griji de echipament.

Nu e mult de munca si nu depasim ora 10, caci tura e lunga: plecam spre Negru Voda, intram in Bulgaria pe la vama de acolo, dupa care ne intoarcem pe un drum mai rar folosit, pana la Durankulak.

Toata tura are 800 de metri diferenta de nivel, deci un ciclist antrenat ii va face fata. Daca nu ati mai facut decat ture prin parc, trebuie sa stiti ca nu e un efort chiar atat de usor. Dar veti putea sa va intoarceti dupa oricand doriti pe drumul spre Negru Voda…)

E o tura pe cont propriu: fiecare face cat doreste din ea. Curatenia e si ea optionala. Nu doriti sa participati la ea, veniti la direct la 10, tot la Kaufland. Vom trece sa va luam.

Chiar daca e tura pe cont propriu, vom avea totusi masina de insotire in care puteti pune rucsacii si incercam sa facem rost si de batoane si apa.

Va astept cu drag, sa facem miscare si sa contribuim si la o cauza: Speranta sa pastram Romania curata!

Lucian Mindruta.


Mangalia News, 22.06.2019.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply