Analistul american George Friedman: „Constanța va fi un oraș foarte important, dar trebuie să construiți drumuri. Constanța este o bijuterie nedescoperită a Europei”

0
1198

Prezent la cea de-a III-a ediție a forumului de securitate „Black Sea and Balkans Security Forum”, George Friedman, unul dintre cei mai cunoscuți analiști geopolitici din lume, a declarat că „Europa are puține bijuterii care nu au fost descoperite încă, iar Constanța este una dintre ele”. Totuși, pentru a deveni un oraș important, George Friedman crede că municipiul de la malul mării trebuie să construiască drumuri, care să lege portul de Europa de Vest:

„Cred că portul este extrem de important, dar consider că are nevoie de drumuri care duc către restul Europei. Una dintre problemele României, care poate fi rezolvată, este cea a drumurilor care trec prin Transilvania, pe care se circulă foarte dificil. Aceasta este o problemă militară și o problemă economică.

Am rămas uimit când eram în elicopter și am avut șansa de a mă uita în jos și să văd dimensiunea portului civil și cât spațiu mai este. Când mă uit la Constanța, la această conferință, la universități și la conducerea lor, îmi dau seama că acesta va fi un oraș foarte important, dar trebuie să construiți drumuri.

Am fost uimit când am văzut cât de mare este orașul. Am venit în România de multe ori, niciodată în Constanța până la această conferință. Am fost uimit în ceea ce privește hotelurile de-a lungul coastei, în ceea ce privește nisipul frumos. Aceasta este o bijuterie, iar Europa are puține bijuterii care nu au fost descoperite încă. Constanța este una dintre ele.

Constanța trebuie să se așeze cu liderii politici și cu liderii de afaceri și să-și plănuiască viitorul. Sunt multe lucruri pe care americanii le vor dezvolta și care vor înlesni procesul de a deveni un oraș major. Am fost uimit că am venit în România de multe ori și nu am văzut niciodată un oraș care să semene cu Miami Beach.

Cu siguranță o să mă reîntorc, dar nu voi spune nimănui că o să fiu aici. Constanța este un loc în care turiștii ar trebui să vină, care are una dintre cele mai frumoase plaje, are restaurante și cafenele.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Când am descoperit Constanța a fost o experiență ca și atunci când am găsit Grecia. Numai că aici nisipul plajelor este mult mai bun”, a declarat George Friedman, în cadrul celei de-a III-a ediții a „Black Sea and Balkans Security Forum” de la Constanța.

Analistul american George Friedman (foto: Captură video).

Autorul articolului: Cristian Andrei Leonte, info-sud-est.ro.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro