45 de milioane de euro pentru infrastructura Constanței: Cum vrea Primăria să schimbe la față marile bulevarde ale orașului, cu bani europeni

0
1266

farmec.ro
carturesti.ro%20

În municipiul Constanța, banii europeni au schimbat fața stațiunii Mamaia, dar și a centrului vechi al orașului. Infuzia de bani veniți de la Bruxelles a reușit să revigoreze cele două zone turistice ale municipiului de la malul mării și să îmbunătățească infrastructura existentă. Doar că, în această perioadă, marile bulevarde au rămas în urmă din punct de vedere al infrastructurii, iar Constanța nu a reușit să se alinieze cu marile orașe ale țării privind mobilitatea urbană: piste de bicicliști, benzi speciale pentru transportul public, spații verzi, trotuare moderne. Acest lucru se poate schimba prin trei proiecte cu finanțare europeană pe care Primăria Constanța le-a depus spre finanțare prin POR 2014-2020.

Bulevardul pietonal Ștefan cel Mare din centrul Constanței.

Însumând aproximativ 211 milioane lei (45 milioane euro), proiectele de infrastructură vor reconfigura marile bulevarde ale orașului: traseul care traversează municipiul și care face legătura dinspre intrarea din sudul litoralului și până în stațiunea Mamaia și zona centrală a orașului, preponderent pietonală, care de aproape un deceniu se află într-o stare vizibilă de degradare.

Centrul Constanței: o zonă ponosită care poate prinde aripi cu fonduri europene
În jurul bulevardului Ștefan cel Mare, principala arteră pietonală a orașului, în jurul căreia în trecut se dezvoltase cea mai importantă zonă economică, au fost nenumărate discuții în ultimul deceniu. Constănțenii au acuzat că primăria nu investește deloc în această zonă și că ea s-a degradat cu timpul, mai ales din cauza apariției mall-urilor în oraș și mutarea centrului de gravitație din punct de vedere comercial înspre acestea. De o bună bucată de timp, această zonă pare că a fost abandonată de administrația locală.

Doar că, în 28.03.2019, Consiliul Local Constanța a aprobat documentația de avizare a lucrărilor de intervenție și a principalilor indicatori tehnico-economici pentru proiectul “Acces și mobilitate în zona centrală a municipiului Constanța”, cu o valoare estimată la 75,6 milioane lei fără TVA.

Continuarea, pe info-sud-est.ro

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

 


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro