Cum renasc staţiunile din sudul litoralului românesc. „Acolo este viitorul. Mamaia şi Năvodari arată ca niște cartiere de oraş“

    0
    1486

    În ultimii ani, tot mai mulţi investitori în turism aleg sudul litoralului pentru a construi, cumpăra şi reabilita hoteluri din această zonă, astfel că imaginea staţiunilor cuprinse între Eforie şi Mangalia se schimbă de la an la an.

    De departe, cele mei multe investiţii le-a atras Neptun-Olimp, o staţiune despre care specialiştii spun că va deveni perla litoralului românesc. În paralel cu investiţiile private din sudul litoralului, şi administraţiile locale încearcă să modernizeze aceste localităţi prin atragerea de fonduri europene.

    Omul de afaceri Mohammad Murad are investiţii în sudul litoralului de peste 20 de milioane de euro, iar în curând acestea vor ajunge la peste 50 de milioane de euro. Investeşte masiv în modernizarea hotelurilor Amfiteatru, Panoramic, Belvedere, Majestic şi Craiova din zona Neptun-Olimp. Din 2020 va deschide cel mai mare complex hotelier din sud, iar pe viitor vrea să se orienteze către zona balneară care va atrage şi mulţi turişti străini la malul mării.

    „Am ales viitorul, nu prezentul. Încă sudul arată a staţiune. Din păcate, Mamaia şi Năvodari arată ca un cartier de oraş. Sunt convins că românul va alege întotdeauna o staţiune în locul unui cartier de oraş. Dacă există o implicare a autorităţilor locale, sunt convins că Neptun a rămas singura staţiune care poate concura orice altă staţiune din străinătate”, declară pentru „Adevărul” omul de afaceri de origine libaneză.

    Tot în sud a investit şi familia Movileanu, oameni cu afaceri în domeniul industriei auto, care au ales să intre şi pe piaţa turismului. Au investit la început 12 milioane de euro în hotelurile Cocor şi Pajura din Venus şi au făcut Mera Resort, apoi alte 12 milioane în hotelul Onix din Cap Aurora. Au reabilitat şi un hotel în Mangalia care este deschis tot timpul anului şi au în plan să realizeze cel mai mare Aqua Parc de pe litoralul românesc.

    Publicitate https://www.mangalianews.ro/

    Citeste mai mult: adev.ro/pstukl


     


    piese-auto-mangalia.ro

    lensa.ro