‘1200+ km pentru Educație’. Raluca Ciulei se întâlnește cu elevii Școlii ”Gala Galaction” din Mangalia

0
2325

farmec.ro
carturesti.ro%20

Duminică, 10 iunie, la ora 17.30, elevii Școlii ”Gala Galaction” Mangalia, însoțiți de cadre didactice și părinți, se vor întâlni cu sportiva Raluca Ciulei, inițiatoarea proiectului ”1200+ km pentru Educație”. Școala ”Gala Galaction” este ultima școală vizitată, singura de pe traseul Constanța – Mangalia.


“Spune-mi și voi uita.
Învață-mă și îmi voi aminti.
Implică-mă și voi învăța”.
Confucius.

Despre RALUCA CIULEI:

”Mă numesc Raluca Ciulei și în perioada 11 mai – 9 iunie 2019 voi parcurge, la pas, 1.200+ kilometri pentru educație, între Cluj-Napoca și Vama Veche. Vara trecută am străbătut 600 de kilometri, între Bistrița și București și am lucrat cu copiii din 40 de școli pe traseu, majoritatea din mediul rural. 

De ce merg, din nou?

Merg pentru că nu mai pot să văd atâția copii lăsați în urmă, atâția copii lipsiți de un minim de bunăstare și îngrijire, atâția copii privați de posibilitatea de a-și valorifica potențialul, de a ieși din cercul vicios al sărăciei și excluderii sociale, de a deveni adulți care se adaptează cu succes la cerințele vieții.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Merg pentru că este timpul să arătăm solidaritate, să cerem și să obținem schimbările necesare în sistemul educațional, și nu numai, schimbări care să aducă valoare adăugată celor ce beneficiază de el. Fac apel insistent să ne trezim până nu este prea târziu. Avem nevoie de o reformă profundă în educație, întocmită documentat, gândită atât de oameni din domeniul ei cât și din afara lui; avem nevoie de dascăli competenți, educați să facă față generațiilor atât de diferite față de cele cu ce eram obișnuiți. Dar avem nevoie și de inițiative la firul ierbii, cu oameni care nu mai au timp să aștepte reforma și se implică de azi, oameni care activează resurse deja existente și dezvoltă comunități puternice.

Pe Maria am cunoscut-o într-un sat din Ardeal. Este în clasa a doua și trăiește într-o sărăcie lucie, împreună cu încă patru frați. Mama ei este alcoolică, tatăl plecat de-acasă. Petrec câteva zile cu acești copii, timp în care ne jucăm, facem matematică și învățăm să citim. În cea de-a patra zi, Maria desenează pe o foaie mare de hârtie visul ei. Se desenează într-o casă spațioasă, așezată la o masă cu multe cărți în jur. Alături se desenează mare, îmbrăcată într-un halat alb. “Doresc să devin doctor când voi fi mare, să ajut mulți oameni. Pentru asta este nevoie să muncesc mult”, îmi spune fetița cu un zâmbet adorabil.

Timpul să arătăm solidaritate este acum. Maria și frații ei nu mai pot aștepta. Refuz să cred că ei sunt doar niște cifre în niște statistici pe hârtie.

Apelul meu către public

În drumul meu, m-aș bucura să fiu întâmpinată și însoțită de cât mai mulți oameni solidari acestei cauze. Ne vom cunoaște și vom afla împreună cum să ne implicăm cu sens în comunitățile noastre și cum putem colabora. 

În școlile care mă vor, mă voi opri, ne vom juca și voi povesti cu elevii, profesorii și părinții prezenți. Voi lăsa apoi o serie de activități practice pentru preșcolari, școlarii mici și elevii de gimnaziu, pe care le-am pilotat cu succes în alte școli.

Mergi cu mine pentru educație?

Înscrie-te aici >

Ambasadori

Este o onoare să am alături oameni exemplari din toate colțurile lumii, precum Kent Hoffman, unul din dezvoltatorii programului de educație parentală “Cercul Siguranței” sau Mircea Miclea, un psihoterapeut de excepție și fost Ministru al Educației.

Despre mine 

Am trăit 21 de ani în SUA, Elveția și Germania. Am fost în clasamentul mondial, la tenis de câmp. Am studiat informatică, logică și Știinte cognitive, la facultatea lui Benjamin Franklin, University of Pennsylvania în Philadelphia, SUA. Am studiat matematică la una dintre cele mai prestigioase universități din Elveția, ETH Zürich care a dat peste 20 de laureați ai Premiului Nobel, cel mai cunoscut fiind Albert Einstein. În vara lui 2017, m-am întors în România, unde desfășor proiecte educaționale cu Asociația mea Love for Life, în România rurală. Misiunea proiectelor este “Niciun copil lăsat pe dinafară. Nicio comunitate rămasă în urmă.” 

Fotografii

“1200+ km pentru educație” [11.05.2019 – 9.06.2019] >
“Educație pentru viață” [1.10.2018 – 31.05.2019] >
“600+ km pentru educație” [30.07.2018-19.08.2018] >

Raluca Ciulei, Fondator și Președinte Love for Life.


Mangalia News, 08.06.2019. Știre transmisă de doamna învățătoare Alina Negoiță.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro