George Simion, la Constanța: Românii se înghesuie în Bulgaria, iar Castelul Reginei Maria din Mamaia se prăbușește!

0
1113

Într-un demers de campanie electorală, candidatul independent la alegerile europarlamentare, George Simion a vizitat județul Constanța. Acesta a făcut un tur al litoralului românesc, începând cu stațiunea Vama Veche și încheind cu stațiunea Mamaia, unde a transmis un mesaj de la Castelul Reginei Maria.

Simion s-a arătat îngrijorat față edificiul care nu mai aparține statului, aflat într-o stare deplorabilă, menționând că va lupta pentru ca acest monument să devină ce a fost odinioară.

”Foarte mulți români merg să viziteze Castelul Reginei Maria din Balcic, care acum nu mai e în granițele actuale ale țării. Din păcate, nu știm și nu am făcut ce trebuie pentru Castelul Reginei Maria din Mamaia, pe care îl am în spatele meu. Aici trebuia investi, acet loc trebuia să devină un loc turistic și pentru asta o să ne luptăm de acum încolo, pentru patrimoniul cultural românesc, pentru istoria românilor și pentru tot ce e frumos, pentru că avem locuri în țară pe care nu le cunoaștem”, a declarat George Simion, candidat independent la alegerile europarlamentare.

Castelul Reginei Maria din Mamaia, după 1989, a fost înscris în Registrul Monumentelor din țară; lăsat de izbeliște, în uitare, așteptând finanțarea pentru reabilitarea care nu mai vine. În prezent, modul în care este conservat și utilizat monumentul face obiectul unor dispute concretizate prin acțiuni legale, în sensul că Ministerul Culturii i-a chemat în judecată pe proprietari și pe reprezentanții societății Mamaia SA, cea care a tranzacționat monumentul istoric în anul 2003, castelul fiind vândut către societatea Light System, fără ca statul să își exercite dreptul de preemțiune, conform Legii 422/2001.

George Simion este autorul mesajului „Basarabia e România”. Candidează independent la alegerile europarlamentare, deoarece consideră că toate partidele politice s-au compromis și românii nu se mai simt reprezentați de nicio formațiune.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mangalia News, 03.04.2019.piese-auto-mangalia.ro