EPOCA PETROLULUI SE APROPIE DE SFÂRȘIT. A FOST CREATĂ MAȘINA CARE MERGE CU „APĂ SĂRATĂ”

0
1129

farmec.ro
carturesti.ro%20

CU AUTOMOBILUL QUANT E-SPORTLIMOUSINE, TEHNOLOGIA COMBUSTIBILULUI TRECE LA UN ALT NIVEL.

Compania NanoFlowcell a conceput și a realizat primul model de automobil electric cu un combustibil special – apa sărată, anunță FB News Post.

În prezent, automobilul Quant e-Sportlimousine este testat în mod oficial pe autostrăzile din Germania, compania creatoare a primit permisiunea necesară ca să circule în trafic ca orice alt mijloc de transport. Potrivit unor informații, automobilul Quant e-Sportlimousine poate atinge viteza de 100 km/h în numai 2,8 secunde, iar cu rezervorul plin, mașina poate parcurge până la 600 km.

Prin termenul de „apă sărată” nu se are în vedere apa din oceane sau mări. Într-un reactor special al mașinii sunt pregătite două soluții cu săruri de metale diferite, care acționează ca electrolit, ele sunt alimentate individual în celulele de combustie. O serie de transformări electrochimice complexe apar pe suprafața catalizatorilor acestor celule de combustie și în rezultat se produce energia electrică.

Această electricitate este generată în mod continuu și este depozitată într-un supercondensator cu un curent scăzut de scurgere și o capacitate electrică mare, iar de acolo energia este consumată pentru a pune în mișcare patru motoare electrice.

Quant foloseşte o tehnologie dezvoltată iniţial de NASA, mai exact o baterie alimentată de lichid ionic: mai simplu, apă sărată. Sigur, procedura nu se rezumă doar la turnarea apei în rezervor, dar tehnologia e mult mai prietenoasă cu mediul înconjurător decât oricare alta, scrie Business Magazin.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mașina depășește orice imaginaţie: 912 CP, timp de acceleraţie de la 0 la 100 km/h de doar 2,8 secunde, viteză maximă de 380 km/h și autonomie de până la 600 de km. La performanţele tehnice impresionante se adaugă un design de efect, cu uși de tip „aripă de pescăruș” și cu un interior care pare luat dintr-un film SF.

Mai mult, AICI.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro