Avorturi interzise prin lege, în statul Alabama. Medicii riscă până la 99 de ani de închisoare

0
1043

farmec.ro
carturesti.ro%20

Senatorii din statul american Alabama au aprobat o lege care interzice avorturile sub orice formă. Politicienii au respins incluvisv amendamentele care permiteau excepţii precum cazurile de viol sau incest, stârnind un scandal de amploare.

Potrivit noii legi, avortul va fi posibil numai în condițiile în care viața mamei este pusă în pericol.

În caz contrar, medicii care efectuează întreruperi de sarcină ar putea fi puşi sub acuzare şi condamnaţi până la 99 de ani de închisoare.

Potrivit jurnaliştilor BBC, legea va merge acum la guvernatorul republican Kay Ivey care nu a declarat încă dacă o va semna. Totuşi, Kay Ivey este cunoscută pentru opinia sa împotriva avorturilor. Restricţii cu privire la întreruperile de sarcină au fost introduse, anul acesta, în 16 state americane. 

Unul dintre susţinătorii legii din Alabama, republicanul Terri Collins, a declarat că legea noastră recunoaște statutul de persoană al copilului din pântec’.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Statistici sumbre despre avorturile din România

Potrivit unor date statistice publicate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, România se numără printre statele cu cel mai mare număr de copii avortaţi din lume.

În fiecare an, în România sunt avortați aproximativ 100.000 de copii, respectiv aproximativ 400 pe zi, ceea ce reprezintă aproximativ 1 din 3 copii concepuți.

Conform Centrului de Calcul, Statistică Sanitară și Documentare a Ministerului Sănătății, se estimează că:

– din 1958 până în 2008, în România au fost avortați 22.178.906 copii;

– în cei mai sângeroși ani – 1964, 1965, 1966 – au fost avortați peste 1 milion de copii, în fiecare an;

– în 1990, numărul avorturilor a atins cifra de 992.265.

Drept urmare, România și Rusia sunt singurele țări din lume al căror număr de copii avortați a depășit numărul populației în viață.

Mai mult, pe OBSERVATOR.RO.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro