STOP ACIZILOR TRANS, cele mai nocive grăsimi, responsabile de starea de sănătate a consumatorilor!!!

0
1116

Scrisoare deschisă către Autoritățile Publice ale Statului Român, pentru creșterea gradului de sănătate a populației.

Solicităm de urgență adoptarea Directivei și să nu așteptăm până în 2021, în al doisprezecelea ceas, în condițiile în care toate partidele politice pot și trebuie să se solidarizeze pentru sănătatea populației.

Solicităm autorităților o situație la zi a tipurilor de produse și a cantităților de substanțe ce se regăsesc în Directivă ce s-au aflat pe piață în ultimii ani și până în prezent, în procente.

Toate statele membre ale Uniunii Europene vor fi obligate să limiteze cantitatea de acizi grași trans nesaturați din alimente, potrivit unui regulament adoptat recent de Comisia Europeană. Acizii trans sunt cele mai nocive grăsimi din alimente, considerate responsabile pentru declanșarea unor afecțiuni (boli cardiovasculare, accident vascular cerebral, diabet, cancer, Alzheimer) ce provoacă anual 50.000 de decese în Europa.

Produsele alimentare care nu sunt conforme, nu vor mai putea fi introduse pe piață, după data de 1 aprilie 2021. 

Măsura luată de Comisia Europeană vizează alimentele bogate în grăsimi procesate, precum:

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

– Margarina;

– Mezelurile;

– produsele de tip fast-food;

– produsele de patiserie;

– Prăjiturile;

– Biscuiții;

– popcornul pentru microunde;

– Chipsurile;

– mâncarea semi-preparată;

– supele la plic;

– Maioneza;

– cremele tartinabile;

– diverse tipuri de sosuri sau cerealele preambalate.

Regulamentul CE devine obligatoriu în toate statele membre, la finalul acestei luni. Produsele alimentare care nu sunt conforme mai pot fi comercializate până cel târziu la data de 1 aprilie 2021. După această dată, introducerea lor pe piață va fi interzisă.

“În condițiile în care România a ajuns pe primele locuri în cadrul Uniunii Europene la cele mai multe boli tip: cancer, obezitate infantilă este momentul să ne solidarizăm și să înțelegem că viitorul nostru și viitorul copiilor nu poate exista decât dacă avem sănătate. Sănătatea înseamnă cum trăim, ce facem, ce aer respirăm, dar mai ales ce mâncăm. În condițiile acestui semnal de alarma al Comisiei Europene, sper să ne trezim cu toții si producătorii să fie mai responsabili, iar autoritățile publice ale statului să își ducă la implinire menirea pe care o au în slujba cetățeanului.”

Sorin Mierlea – Președinte InfoCons.


Federatia Asociatiilor de Consumatori (F.A.C.), este persoana juridica de drept privat, reprezentativa, care sustine si protejeaza drepturile si interesele organizaţiilor neguvernamentale care activeaza in domeniul protectiei consumatorilor si care au ca scop apararea drepturilor si intereselor legitime ale consumatorilor, in general, la care au afiliat principalele organizatii de profil active de pe teritoriul Romaniei. 

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!** din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615*** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro