Noua Lege a Educației, centrată pe liceele tehnologice duale

0
943

Ministrul Educatiei Nationale, Ecaterina Andronescu a afirmat, marti, că, în viitorul apropiat se va centra pe transformarea tuturor scolilor profesionale in scoli profesionale duale si ca se incearca, prin viitoarea lege a educatiei, transformarea liceelor tehnologice in licee tehnologice duale.

“Suntem intr-o cu totul alta etapa, suntem in etapa in care in foarte multe locuri din tara se dezvolta scolile profesionale duale. Ce inseamna aceste scoli profesionale duale? Acelea in care angajatorii vin si cu o contributie in bani, care inseamna o bursa, bursa care se adauga bursei date de statul roman, si sigur o contributie in ceea ce priveste orele de practica, fie prin oferta de locuri de practica, fie prin dotarea unor ateliere. si dau exemplul Brasovului, unde asociatia oamenilor de afaceri a investit 2,5 milioane de euro in atelierele dotate absolut de top si in care se pregatesc acesti copii din scolile profesionale duale. 
 
De aceea cred ca in viitorul imediat, si as spune apropiat, ne vom centra pe transformarea tuturor scolilor profesionale in scoli profesionale duale, pentru ca elevii sunt mai bine pregatiti, sunt mai interesati angajatorii de ei si au sansa sa fie angajati la finalizarea studiilor prin scoala profesionala. Acesta este un aspect. Al doilea aspect, incercam prin viitoarea lege, si o sa vorbesc astazi aici (cu directorii de scoli – n.r.), sa transformam liceele tehnologice in licee tehnologice duale si, de ce nu, sa organizam chiar o forma de invatamant superior dual, cu accent mai mare pe instruirea practica, pe diferite etaje”, a declarat Ecaterina Andronescu.
 
Ministrul Educatiei a precizat ca scoala profesionala pregateste profesionistii de nivel III, iar liceul, de nivel IV, astfel putand creste nivelul de pregatire si de angajare a absolventilor. 


Mangalia News Joi, 2 mai 2019.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply