Semnal de alarmă transmis din Germania. Supermarket-uri celebre vând carne de pui contaminată cu bacterii periculoase

0
826
Booking.com

Potrivit unui studiu, jumătate din carnea de pui vândută în supermarketurile de tip discount din Germania este contaminată cu bacterii rezistente la antibiotice, care reprezintă un pericol major pentru sănătate. Rezultatele indică faptul că antibioticele sunt folosite în exces la crescătoriile avicole industriale, potrivit Deutsche Welle.

Organizaţia de mediu şi de protecţie a consumatorilor Germanwatch a spus despre rezultatele studiului, marţi, ca arată „o rată alarmant de mare de rezistenţă la antibiotice”, care demonstrează că folosirea excesivă a antibioticelor în producţia industrială de pui pune în pericol sănătatea oamenilor.

Ministrul federal al Agriculturii a spus despre studiu că „sugerează că prea multe antibiotice sunt folosite în industria avicolă“. Medicamentele împotriva bacteriilor au devenit mai puţin eficiente din cauza folosirii în exces la oameni şi animale, bacteriile adaptându-se şi evoluând.

O organizaţie de protecţie a consumatorilor a adunat 59 de probe din magazine precum Lidl, Real şi Penny şi le-a dus la un laborator universitar, unde au fost testate. 56% din mostre conţineau bacterii rezistente, iar o treime din ele aveau bacterii rezistente chiar şi la aşa numitele antibiotice de ultimă linie, cele foarte puternice şi folosite doar când nu mai există nicio altă variantă de tratament.

Carnea testată provenea de la cele mai mari patru abatoare din Germania.

Continuarea, pe infostiri.net


piese-auto-mangalia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Va rugam sa adaugati un mesaj
Va rugam sa introduceti numele