Campanie Mangalia News: Se curăță terenul pe Muncitorului / Portului, din zona în care au fost demolate garajele [Foto/VIDEO]

1
391
Booking.com

Campanie Mangalia News: Astăzi, miercuri, 10 aprilie, s-a trecut la curățarea terenului de molozul provenit de la garaje, în perimetrul Muncitorului/Portului.

Despre acțiunea ”GARAJIADA” din Mangalia, am publicat mai multe articole în serial, aici.


Mangalia News, 10.04.2019.


1 COMENTARIU

 1. Referitor la demolarea garajelor, initiativa Dlui primar Radu Cristian, demarata anul trecut, am cateva remarci:
  1. Toti posesorii de garaje, si autorizate si neautorizate de primarie, aflate pe UAT Mangalia, au primit somatie ca in 24 de ore garajele sa fie daramate, in caz contrar vor suporta rigorile legii. In somatia respectiva este trecuta legea si articolul care impune respectarea acestei decizii si consecintele in caz de nerespectare.
  2. Acum intreb: cum se face ca pentru unii aceasta dispozitie este facultativa si privita cu ingaduinta de catre Dnl primar Radu Cristian? In spatele blocurilor MG 31 si MG 29 sunt 13 garaje de care nu s-a atins nimeni! Motivul ar fi ca aceste garaje ar sustine constructia unei case. FALS. Atunci cand blocurile de pe Callatis au fost construite s-a facut o centura de beton care consolideaza diferenta de nivel. Aceasta centura incepe chiar de pe Str. Matei Basarab si tine pana la ultimile blocuri de pe Callatis. Chiar pe colt cu Matei Basarab, la nici o palma de centura de beton, este construita o vila cu doua nivele si nu se sperie nimeni ca o sa cada! La fel si casele din stanga si din dreapta acestor garaje,,problema” unde toate garajele s-au daramat, nu-i nicio problema! Problema este ca suntem luati de fraieri, noi care am respecata decizia primarului, si primaria nu vrea sa vada aceasta nimicnicie! In primul rand primaria sa tina cont ca aceste garaje s-au lipit de acest zid care a fost construit ,,inginereste” odata cu blocurile si era acolo trainic si bine facut de multi ani! In concluzie garajele nu sustin nimic! In al doile rand, garajele sunt construite ilegal si neautorizate de catre primarie, atunci care-i treaba primariei sa aprobe tacit ca aceste garaje sa nu mai fie demolate? In al treilea rand chiar daca ar fi asa, este treaba celui care a construit acolo sa-si consolideze el zidul cat si cum vrea daca nu are incredere in cel existent. Problema pentru care proprietarul casei a convins toti posesorii de garaje sa faca contestatie sa sustina ce spune el, este aceea ca acesta anul trecut si-a facut o pensiune in curtea casei iar prin demolarea garajelor pensiunea nu ar mai fi asa de atractiva pentru turisti. Dar asta nu-i treaba nici a locatarilor din blocurile MG 31 si MG 29, care stau cu masinile pe langa peretii blocurilor sau pe strazile adiacente, si nici a primariei nu este. Primaria sa duca la indeplinire decizia luata fara concesii pentru nimeni, altfel ne vom face si noi garaje de-alungul centurii de beton pentru a coonsolida casele si terenul oamenilor!
  Cand mai vin experti din primarie sa constate, sa fie lamuriti de ce nu trebuie demolate garajele sa constate si sa le spuna:
  -Vedeti in dreapta este un zid asemanator unde stau mereu aliniate 30-40 de masini parcate. Cei care parcheaza nu se sperie ca zidul v-a cedea si le va distruge masinile! Aici la fel va fi. Garajele se darama si oamenii parcheaza fara nicio teama.
  – In stanga s-au daramat toate garajele si zidul sta in picioare!
  – Si in stanga si in dreapta sunt doua statii trafo care sunt construite la 1m de zid! Deasemenea sunt garaje care nu sunt lipite de zid si nu sustin nimic!
  In concluzie, rugam primaria sa actioneze si sa demoleze aceste garaje cat mai repede pentru ca deja provoaca disensiuni si ostilitati inutile care daca nu vor fi stopate sigur vor escalada!

LĂSAȚI UN MESAJ

Va rugam sa adaugati un mesaj
Va rugam sa introduceti numele