Masa de Paști – Putem ajunge chiar și la 262 E-uri, 55 grame de sare (27 plicuri de sare) și 50 grame de zahăr (10 plicuri de zahăr)!

0
981

farmec.ro
carturesti.ro%20

ATENȚIE!!!! Alertă pentru consumatori!

Masa de Paști – Putem ajunge chiar și la 262 E-uri, 55 grame de sare (27 plicuri de sare) și 50 grame de zahăr (10 plicuri de zahăr)!

Cantitatea de sare recomandată de către Organizația Mondială a Sănătății este de 5 grame/zi. În acest context, putem observa că la o singură masă putem regăsi aproape întreaga cantitate recomandată pentru toată ziua, sau chiar o putem depăși.

Fiecare consumator pune pe masă cu ocazia Sărbătorilor Pascale multă mâncare din diverse sortimente, pentru ca masa să fie cât mai bogată, dar totodată și pentru alimentele preparate au fost utilizate ingrediente la care poate nu ne-am gândit.

Fiecare dintre noi, ciocnim minim 2 oua, servim ouă umplute cu: Maioneza, pateu, unt, marg arina și bem un pahar de Bauturi racoritoare tip ceai sau Bere cu fructe.

Pe masa mai punem și un platou cu:Branza topita,

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

– Sunca de Praga,

– Cremvurști,

– Cabanosi,

– Diverse mezeluri: Parizer, specialități, specialități din carne tocată;

– Parizer de pasare,

– Parizer de porc,

– Bacon.

Toate aceste alimente bineînțeles că nu le putem consuma fără diverse sosuri: Ketchup, mustar și Paine.

Pentru desert avem pe masă:

– Inghetata,

– Ciocolata,

– Praline cu ciocolata,

– Croissant cu ciocolata,

– Iaurt cu fructe.

La sfârșitul mesei mulți dintre noi consumăm Gumă de mestecat.

Urmează 1 Mai, mergem la un grătar și vom consuma cu siguranță 1 mic sau mergem în drumeție și sigur vom avea la noi o Conserva de carne.

Vremea fiind în schimbare în această perioadă, temperaturile variind de la o zi la alta, sigur vom avea nevoie de Pastile de supt și Plicuri impotriva racelii.

Cand tragem linie, consumâm într-o singură zi până la:

– 262 aditivi alimentari (E-uri);

– 53 grame de sare (aproximativ 27 de pliculețe);

– 48 grame de zahăr (aproximativ 10 pliculețe).


Poți cumpăra produsele dorite din magazinele clasice sau magazinele online, dar trebuie să fii atent la ofertele prezentate și, mai ales, trebuie să-ți cunoști drepturile! Examinează cu atenție ofertele comercianților, analizează „chilipirurile” oferite pe site-uri.

Infocons este alături de consumatori, prin alegerea produselor și serviciillor în cunoștință de cauză, accesând aplicația ce se descarcă GRATUIT.

Descarcă aplicația InfoCons pentru telefoane mobile și verifică etichetele produselor înainte de a le cumpăra.

Printr-o simplă scanare a codului de bare a produsului dorit puteți obține informații care vă pot ajuta la alegerea produsului, aplicație în care regăsiți informații a peste 30.000 de produse, începând de la produse alimentare, cosmetice, curățenie până la produse electronice și electrocasnice.

Mâncarea risipită de sărbători înseamnă și bani risipiți, ore de muncă, timpul din viața fiecaruia, în final viață!

“Ne-am gandit vreodată cum masa de sărbători colcăie de aditivi alimentari, celebrele E-uri. Dacă ne-am pune niște ochelari speciali, am vedea grămezi de E-uri, sare și zahăr, chiar și în produse la care nu ne-am imaginat că ar putea exista. Să nu uităm că mulți aditivi se dublează, cvadruplează sau cine știe ce cuvânt putem utiliza pentru multiplicarea acestor E-uri și astfel la o singură masă noi, copiii noștri, părinții nostri, ajungem să avem un PAȘTE FRICIT, sau un PAȘTE FERICIT, cu E-uri?!

Sărbători luminoase!!!“


 


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply