Rezultatul licitaţiei pentru corvetele Forţelor Navale, în două-trei săptămâni. Se anunţă câştigătorul sau se anulează procedura. Ce nave pot câştiga [VIDEO]

0
1416

Ministerul Apărării nu a luat încă o decizie privind achiziţia celor patru corvete multifuncţionale, dar aceasta ar putea veni în două-trei săptămâni. Decizia ar putea fi atât de anunţare a unui câştigător, cât şi de anulare a procedurii, a anunţat Gebriel Leş.

Procedura de achiziţie a fost suspendată în luna ianuarie după ce ministerul a formulat o plângere penală. Concret, departamentul pentru Armamente a sesizat Parchetul Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel, în temeiul “unor suspiciuni rezonabile privind derularea în deplină legalitate a procedurii, de natură să afecteze realizarea interesului naţional de securitate în ceea ce priveşte Programul de înzestrare esenţial Corvetă multifuncţională”

La vremea respectivă, anunţul făcut de MApN nu a rămas fără ecouri. Analiştii militari consultaţi de “Adevărul”consideră că cei de la guvernare au manageriat foarte prost procesul de derulare a acestui program major de înzestrare. “Mai grav este că acest lucru s-a suprapus cu interesele marelui inamic de la Răsărit. Rusia nu doreşte să fim o putere militară în zonă. Într-un fel sau altul, dorinţa Moscovei s-a îndeplinit”, spune analistul militar Aurel Cazacu.

Analistul mai crede că Rusia duce în zonă un soi de război hibrid care este numai o altă faţă a adevăratului război economic care are ca miză piaţa gazelor naturale. „Ei sunt vizibil deranjaţi de faptul că, în câţiva ani, România va începe să exploateze gazele din Marea Neagră. Cel mai probabil, acest lucru va dezechilibra piaţa gazelor din zonă, dominată acum de furnizorii ruşi. Din această cauză, Moscova face totul pentru a bloca proiectele României. Oricum, astfel de scandaluri subminează interesul de securitate al României. Din păcate, nu se înţelege că suntem într-o stare de necesitate”, subliniază expertul militar.

Jocuri periculoase

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Citeste mai mult: adev.ro/pq5sf5



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply