Şedinţă haotică a Consiliului Local Mangalia: Replicile dure şi invectivele au acompaniat aprobarea bugetului pe 2019! [FOTO/VIDEO]

1
1815

Editia de Sud: De câteva minute a fost nevoie pentru ca bugetul pe anul în curs să treacă de votul majorității aleșilor locali, astăzi, după-amiază, în cadrul şedinţei ordinare a CL Mangalia. Asta în ciuda repetatelor solicitări ale consilierilor ALDE și PSD, prezenți la ședință, de a face unele amendamente pe marginea bugetului Mangaliei. Printre altele, consilierii de opoziție solicitau lista datoriilor Mangaliei, care s-ar cifra la 60 de milioane de lei (cu penalități, spun aceștia, de 100.000 de lei pe zi!), un punct de vedere cu privire la faptul că nu au fost prevăzute sumele necesare executării silite în procesele pierdute de primărie, dar și un răspuns la problema Serviciului de ecarisaj, al cărui buget ar fi egal cu cel al… Căminului de Bătrâni şi în condiţiile în care animalele fără stăpân sunt eutanasiate, nu îngrijite!

Trecând peste declarațiile consilierilor de opoziție, considerate populiste, majoritatea PNL-UNPR a aprobat bugetul urbei. În plus, potrivit viceprimarului Dragoș Angelescu, pe 8 aprilie a.c., Consiliul Județean Constanța a alocat Mangaliei 2,4 milione de lei, bani ce vor fi folosiți pentru Căminul de Bătrâni, dar și pentru suplimentarea sumelor alocate unităților de învățământ. Mai mult, o modificare adusă bugetului, într-o problemă semnalată de „Ediția de Sud” înainte de dezbaterea publică pe marginea acestuia, cea a burselor pentru elevi, vizează alocarea sumelor necesare acestor bonificații. Potrivit viceprimarului Angelescu, bursele vor fi alocate în câteva zile tuturor elevilor beneficiari.

După ceva vreme de când discuțiile purtate la limita bunului simț nu își mai făcuseră apariția în sânul Consiliului Local, la ședința de astăzi s-au ridicat voci, s-au adresat invective și jigniri. Lucru care, cu siguranță, se va repeta pe măsură ce campania electorală la locale se apropie.

În urma votului bugetului și refuzului de a continua amendamentele aduse acestuia, consilierii Ozghiun Menabit (PSD) și Alexandra Silistră (PMP) s-au ridicat de la masă și au părăsit sala de ședințe.

Pe ordinea de zi au fost aprobate cu majoritate de voturi bugetul de venituri și cheltuieli a SC Goldterm Mangalia, organigrama aparatului de specialitate al primrului și Serviciului Public Comunitar Local de Evidența Populației, regulamentul Cantinei Sociale, precum și alocarea Liceului „Ion Bănescu” a unui microbuz școlar și a două autoturisme Direcției de Cultură și Sport.

O mare parte a proiectelor de hotărâre au vizat, în continuare, vânzări de terenuri fără licitație. Unele au trecut cu votul a 13 consilieri (necesari unor astfel de proiecte), altele nu. Unul dintre proiectele norocoase a beneficiat și de prezența administratorului societății care solicitase vânzarea a 2.579 mp, în stațiunea Olimp.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Este vorba despre Mohamad Murad, care a luat cuvântul în cadrul ședinței:

„Nu am venit să cer niciun fel de ajutor de la primărie. Investiția aparține Mangaliei, chiar dacă sunt consilieri și pe stânga acestei mese, dar și pe dreapta, care nu prea sunt de acord. Mangalia nu s-a putut dezvolta, în timp, din cauza acestor lupte a unora împotriva altora, a intereselor personale. Prin investiția de la Olimp, de 40 de milioane de euro (este vorba despre Complexul Belvedere, preluat acum un an de Murat n.r.), vor fi create cel puțin o mie de locuri de muncă, iar primăria va câștiga un milion de euro pe an. Fără astfel de investiții, nu puteți face nimic pentru litoral. Dacă ar fi fost vorba despre o firmă străină, patronul ar fi fost așteptat nu de primar, ci de Consiliul Județean, de ministru… Eu nu am pornit proiectul până nu am vorbit cu primarul, cu consilierii, care m-au sfătuit că merită o astfel de investiție. Este o investiție pe parte siguranță națională, nu am vrut să o fac, am fost rugat să o fac. Nu accept să mă împiedic de un consilier sau de o secretară de primărie. Dacă nu pot face aici investiția, mă duc spre Bulgaria!”, a concluzionat Mohamad Murad.

Proiectul a trecut cu unanimitate de voturi, cerându-se, însă, totodată, secretarului primăriei să își asume legalitatea proiectului.


Mangalia News, 11.04.2019. (surse: facebook.com/MangaliaTVonline și editiadesud.ro).



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


1 COMENTARIU

  1. Buna ziua,
    Referitor la demolarea garajelor, initiativa Dlui primar Radu Cristian, demarata anu trecut, am cateva remarci:
    1. Toti posesorii de garaje, si autorizate si neautorizate de primarie, aflate pe UAT Mangalia, au primit somatie ca in 24 de ore garajele sa fie daramate, in caz contrar vor suporta rigorile legii. In somatia respectiva este trecuta legea si articolul care impune respectarea acestei decizii si consecintele in caz de nerespectare.
    2. Acum intreb: cum se face ca pentru unii aceasta dispozitie este facultativa si privita cu ingaduinta de catre Dnl primar Radu Cristian? In spatele blocurilor MG 31 si MG 29 sunt 13 garaje de care nu s-a atins nimeni! Motivul ar fi ca aceste garaje ar sustine constructia unei case. FALS. Atunci cand blocurile de pe Callatis au fost construite s-a facut o centura de beton care consolideaza diferenta de nivel. Aceasta centura incepe chiar de pe Str. Matei Basarab si tine pana la ultimile blocuri de pe Callatis. Chiar pe colt cu Matei Basarab, la nici o palma de centura de beton, este construita o vila cu doua nivele si nu se sperie nimeni ca o sa cada! La fel si casele din stanga si din dreapta acestor garaje,,problema” unde toate garajele s-au daramat, nu-i nicio problema! Problema este ca suntem luati de fraieri, noi care am respecata decizia primarului, si primaria nu vrea sa vada aceasta nimicnicie! In primul rand primaria sa tina cont ca aceste garaje s-au lipit de acest zid care a fost construit ,,inginereste” odata cu blocurile si era acolo trainic si bine facut de multi ani! In concluzie garajele nu sustin nimic! In al doile rand, garajele sunt construite ilegal si neautorizate de catre primarie, atunci care-i treaba primariei sa aprobe tacit ca aceste garaje sa nu mai fie demolate? In al treilea rand chiar daca ar fi asa, este treaba celui care a construit acolo sa-si consolideze el zidul cat si cum vrea daca nu are incredere in cel existent. Problema pentru care proprietarul casei a convins toti posesorii de garaje sa faca contestatie sa sustina ce spune el, este aceea ca acesta anul trecut si-a facut o pensiune in curtea casei iar prin demolarea garajelor pensiunea nu ar mai fi asa de atractiva pentru turisti. Dar asta nu-i treaba nici a locatarilor din blocurile MG 31 si MG 29, care stau cu masinile pe langa peretii blocurilor sau pe strazile adiacente, si nici a primariei nu este. Primaria sa duca la indeplinire decizia luata fara concesii pentru nimeni, altfel ne vom face si noi garaje de-alungul centurii de beton pentru a coonsolida casele si terenul oamenilor!
    Cand mai vin experti din primarie sa constate, sa fie lamuriti de ce nu trebuie demolate garajele sa constate si sa le spuna:
    -Vedeti in dreapta este un zid asemanator unde stau mereu aliniate 30-40 de masini parcate. Cei care parcheaza nu se sperie ca zidul v-a cedea si le va distruge masinile! Aici la fel va fi. Garajele se darama si oamenii parcheaza fara nicio teama.
    – In stanga s-au daramat toate garajele si zidul sta in picioare!
    – Si in stanga si in dreapta sunt doua statii trafo care sunt construite la 1m de zid! Deasemenea sunt garaje care nu sunt lipite de zid si nu sustin nimic!
    In concluzie, rugam primaria sa actioneze si sa demoleze aceste garaje cat mai repede pentru ca deja provoaca disensiuni si ostilitati inutile care daca nu vor fi stopate sigur vor escalada!

    Multumim,

Leave a Reply