În Parcul arheologic din Nord-Vestul Cetății Callatis, se montează balustrada de protecție

0
2013

La Parcul arheologic din Nord-Vestul Cetății Callatis, se montează balustrada de protecție, în faza de finalizare a lucrărilor de renovare începute cu câțiva ani în urmă. Se vede că ”interpelarea” noastră de dată recentă, în articolul ”Parcul arheologic din Nord-Vestul cetății Callatis, aproape de final?”prin care sugeram responsabililor de proiect să studieze posibilitatea asigurării cât mai rapide a spațiilor din perimetrul parcului arheologic, prin realizarea unor balustrade metalice, a dat rezultate. E bine! Iată o galerie foto și un videoclip, realizate zilele acestea:

N.red: Câteva întrebări, pentru reprezentanții Direcției de Cultură și Sport Mangalia: Când va avea loc inaugurarea oficială? Cum vă gândiți să valorificați acest obiectiv turistic? Cum va fi el protejat? Ce circuit de vizitare va exista pentru public? 

După opinia noastră, ar fi necesară o campanie de promovare, realizată cu sprijinul unor profesioniști din domeniul Arheologiei, cu panouri ilustrative și un ghid permanent de la Muzeu, care să însoțească turiștii și elevii care vor fi invitați aici, la fața locului, pentru a cunoaște Istoria Cetății Callatis.

De asemenea, s-ar putea organiza expoziții ocazionale de Artă plastică, pe ”simezele” constituite din pereții de beton, care s-ar înfrumuseța cu acest prilej, înainte de a fi mâzgălite cu graffiti de ”producătorii” locali…

Ce evenimente ar mai putea avea loc aici și pe latura de Nord-Est al zidului de incintă al Cetății?

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Seri de Teatru antic și tabere de creație, la care să participe studenți de la secțiile de pictură, grafică, sculptură, ceramică, ale facultăților de Arte Plastice etc.

Asemenea idei / sugestii pot fi transformate în proiecte, apoi se pot organiza concursuri de proiecte pe specificul Mangaliei și s-ar putea bugeta cele mai interesante, pentru a fi concretizate! S-ar putea! Să vedem ce ne rezervă viitorul…


Mangalia News, Vineri, 5 aprilie 2019.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply