OPINII: Adina Drenga – Ridicam și eu tonul la clasă, în România… Să mă vedeți acum, la școala din Anglia ce calm vorbesc și cum nu mai ridic tonul niciodată

0
1305

farmec.ro
carturesti.ro%20

Adina Drenga: ”Ridicam și eu tonul la clasă, în România… Nu cu ură. Nu cu intentia de a teroriza sau umili vreun copil. Ci exact așa, ca să mă fac auzită. Asa cum fac si cu băieții mei, acasă. Copiii simt că strigătura asta nu e plină de obidă…

Să mă vedeți acum, la școala din Anglia, ce calm vorbesc și cum nu mai ridic tonul, niciodată. Găsesc o mie de metode să îi fac atenți…, doar nu o să risc să imi pierd pâinea pentru un copil neatent.

Am aflat că se poate și fără să strig. Suntem capabili să ne adaptăm. Să ne transformăm.

Ce fac atunci când simt că nu mai pot acoperi gălăgia? Simplu. Tac. Mă uit la ei. Le aduc aminte de detenții și consecințe și se linistesc, până respir si eu de vreo douș ori. Pe urmă, o luăm de la capăt.

Iar daca X continua sa isi arunce sticla pe jos intentionat, sau sa ma ignore, sau sa se agite precum avionul, il scot din clasa. Bună asta! Poate fi pusa si in Romania in aplicare. Buddy room – il trimiti la alta doamna, să se linisteasca acolo…, cu tot cu consecintele de rigoare. 

Avem telefoane, rețea internă, în fiecare clasă, profesori de serviciu și în ore, nu doar în pauze…, profesori care, practic, stau cu elevii-problemă, cand acestia nu se potolesc nici macar la al treilea avertisment si sunt scosi din clasă.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

De ce țipă încă profesorii în România?

1. Multi dintre ei cred ca vor lasa jobul mostenire la urmasi si că acel loc de munca e un fel de proprietate personala.

2. Sunt singuri pe lume si în clasă – toate regulamentele si regulile, acelea puține care sunt, sunt doar pe hartie. Nu se aplică. E prea greu…, prea mult efort…

Vina este a celor care permit ca scoala să se transforme intr-o piață, unde totul e negociabil…”.


Mangalia News, 24.03.2019. Mulțumim, doamnei prof. Adriana Popescu.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply