Au fost găsite plasele pescarilor din 2 Mai, dispăruţi în Marea Neagră [VIDEO]

1
8898

OBSERVATOR.TV: După mai bine de o săptămână de la dispariţia celor trei pescari din 2 Mai, în valurile Mării Negre, autoritățile au decis căutarea lor cu sonarul. Joi, 14 martie, a fost găsită rama de barcă, dar şi plasele pe care cei trei le-au montat pentru calcan, înainte de furtună.

Timp de patru zile, navele Pazei de Coastă au încercat să îi găsească pe Vasile Pârvu, Cristian Stănică şi Gheorghe Stănică, patronul Cherhanalei din 2 Mai, dar fără succes. 

Căutările au fost suspendate, apoi, timp de o săptămână. Sâmbătă, însă, autorităţile le-au reluat, după ce fiul unuia dintre pescari a găsit, în larg, una dintre vâslele bărcii în care s-a aflat tatăl lui. Au fost trimise două nave, una dintre ele fiind echipată cu un sonar. Din păcate, fără niciun rezultat.

Plasele pescarilor dispăruţi, găsite la 6 kilometri de mal

Momentan, autorităţile nu au luat o decizie dacă reiau căutările pescarilor. Rama de barcă a fost găsită joi, la 20 de mile marine de localitatea bulgărească Shabla.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

De asemenea, au fost găsite şi plasele pe care le-au montat pentru calcan, înainte de furtună. Erau la 6 kilometri de mal, în dreptul satului 2 Mai. Fiind personalizate, au putut fi recunoscute de familie.

Reamintim că cei trei pescari au dispărut în data de 6 martie, după ce au ieșit pe mare să întindă plase şi nu au mai revenit.

VIDEO, pe observator.tv, 18 martie 2019.


UPDATE: ”…Ceilalți pescari si-au reluat pescuitul. Doar ei mai pot întreba marea, la fiecare răsărit, despre colegii lor…”

MN – Alte vești mai recente despre cei trei pescari din 2 Mai, aveți? Mai e vreo speranță?

L.I: Alte vesti nu mai sunt. Decat poate că intrebarea pe care ati pus-o, a devenit o altfel de forma de salut intre membrii acestei comunități. Sau, poate neputinta de a ajuta data de incertitudine, impreuna cu durerea muta din spatele întrebării.

Dincolo de marele semn de întrebare, viata celorlalți isi continua cursul. Oamenii merg la serviciu, copiii merg la scoala, iar pescarii si-au reluat pescuitul. Doar ei mai pot întreba marea, la fiecare răsărit, despre colegii lor. Apele au fost măturate. Au fost căutați zile in sir cu toate mijloacele posibile si pe suprafață mare de apă. E drept ca au inceput sa apara semne. O vâslă, niște plase…

Dar, atata timp cat barca si pescarii nu au aparut, toata lumea mai are un bob de speranta. Pentru ca speranta moare ultima. Cei dragi ii asteapta sa se întoarcă, chiar daca asteptarea este cumplită si provoacă furtuni in sufletele lor. Prietenii au obosit sa întrebe, iar ei au obosit sa dea același raspuns dureros, de fiecare data. Pentru că doare. Si nu stii ce doare mai intai. Cei trei sunt, in momentul acesta, declarați dispăruți, dar pana la proba contrarie, ii asteptam acasa”.


Mangalia News, 24.03.2019.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


1 COMENTARIU

  1. Daca era un localnic obisnuit (sau un turist) nu ii mai cauta nimeni cu navele pazei de coasta si cu sonarul, dara daca cel disparut este cel dintai buticar din 2 Mai (care le da de mancare politicienilor, celor de la ANP si altor neaveniti corupti) jale mare…

Leave a Reply