VIDEO În ce stadiu se află lucrările la podul suspendat peste Dunăre, care va lega Tulcea de Brăila

0
2452

VIDEO În ce stadiu se află lucrările la podul suspendat peste Dunăre, care va lega Tulcea de Brăila.

La Tulcea, a fost prezentat, vineri, stadiul lucrărilor la podul suspendat peste Dunăre, într-o întâlnire ce a avut loc la sediul Consiliului Județean.

La invitația președintelui Horia Teodorescu, la întâlnire au participat reprezentanții Asocierii de firme Astaldi și IHI Infrastructure Systems Co., constructorul podului suspendat peste Dunăre, Tulcea – Brăila, dar și reprezentanții beneficiarului Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Din partea constructorului au fost prezenți Andrea Danese, director general adjunct pentru Europa, Pier Luca Canino, director de țară pentru România, Dragoș Burlan, director tehnic, Giorgio Carappetta – manager de proiect și Kudo Mitsuhiro, manager de proiect, în timp ce beneficiarul CNAIR a fost reprezentat de Sorin Scarlat, director general adjunct și Raul Mag, director de proiect.

„Poate mai sunt mulți tulceni neîncrezători cu privire la finalizarea acestui proiect de importanță extraordinară pentru România, pentru Dobrogea, pentru Tulcea. Acest proiect se află în desfășurare, fapt pentru care astăzi facem o prezentare a stadiului lucrărilor la ora actuală. Termenul de finalizare a construției prevăzut în contact va fi respectat astfel că această investiție va fi dusă la bun sfârșit“, a declarat președintele Horia Teodorescu.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Directorul tehnic Dragoș Burlan a precizat că proiectul în sine nu cuprinde doar podul suspendat, ci și un drum de circa 23 de kilometri, care va face legătura între Brăila și Jijila, 19 km fiind în județul Tulcea. Potrivit reprezentanților Consiliului Județean, contractul a fost semnat în luna ianuarie 2018, ordinul de începere a lucrărilor pentru proiectare fiind dat pe 2 martie 2018. Contractual erau prevăzute 12 luni de proiectare, dar pe data de 21 decembrie s-a dat ordinul de începere a execuției, având proiectul tehnic aprobat și fiind obținute toate autorizațiile și aprobările necesare.

„Suportul pe care ni l-au dat autoritățile publice centrale și locale a fost unul nemaintâlnit de noi: într-un termen de aproape trei luni de zile, s-au efectuat exproprierile, s-a înnoit avizul de mediu, s-au transferat șase hectare de pădure de la Ministerul Pădurilor la cel al Transporturilor și s-a defrișat zona. Conform graficului de lucrări, executăm de pe 21 decembrie 2018 până la începutul lui aprilie 2019 lucrări pregătitoare. Aceste lucrări pregătitoare efectuate până în prezent ne permit să lucrăm în zona Dunării la cei doi piloni centrali pe toată durata anului, în așa fel încât nu vor fi oprite lucrările din cauza nivelului ridicat al Dunării. Lucrările efective la fundațiile podului, atât la cele două blocuri de ancoraj, cât și la cele două fundații de la pilonii centrali vor începe în luna aprilie, când vom realiza atât pereți mulați cât și coloanele forate“, a precizat Dragoș Burlan.

Continuarea, pe radioconstanta.ro



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply