Asociația Sportivă de YACHTING pentru copii “ARCTURUS” Mangalia vă așteaptă cu toate pânzele sus!

0
1735

farmec.ro
carturesti.ro%20

Arcturus Yachts: Stimați cetățeni ai frumosului oraș Mangalia și ai localităților învecinate, vă aducem la cunoștință că, în data de 17.02.2019, a luat ființă Asociația Sportivă de Yachting pentru copii ”ARCTURUS”. Asociația este nonprofit și a apărut ca o necesitate, ca un răspuns al unor oameni responsabili și implicați în problemele cu care se confruntă lumea modernă actuală și, implicit, comunitățile locale din zona de sud a litoralului românesc. Proiectul a apărut cu mulți ani în urmă, avându-l ca mentor pe dl. comandant de cursă lungă Nicolae Leocă. După o lungă carieră pe mările și oceanele lumii, pasionat peste măsură de yachting, a hotărît să creeze compania S.C Arcturus Yachts S.R.L.

MN: Stimate domnule comandant Nicolae Leocă, spuneți-ne cum și când v-a venit ideea înființării unei asociații sportive cu un asemenea profil?

”Vara, avînd ca și clienți pe yachturi, în marea majoritate tineri, am realizat că societatea noastră se confruntă cu o mare problemă. Tinerii au ajuns să trăiască, din ce în ce mai mult, într-o lume virtuală, inundați de dispozitive digitale, programe pe calculatoare, jocuri pe tablete și telefoane. Ați spune că: Și ce dacă? Acesta este trendul. Da! Numai că nu este greu de observat că generația tânără are mari probleme de adaptare, de comunicare, de integrare.

Am staționat, din întâmplare, în dreptul unui liceu din centrul orașului. Am fost șocat să văd copiii ieșiți în pauză, cu ochii numai în telefoane. Alții, alergând haotic, fără nici o noimă, departe de frumoasele jocuri ale copilăriei. M-a șocat să văd că aproape 80% dintre ei sunt obezi iar alții, la polul opus, astenici, costelivi și palizi. Atunci am hotărît că trebuie să fac ceva. Să mă implic în schimbarea acestei situații pe care toată lumea o cunoaște, dar puțini se implică să facă ceva concret.

În ultimii 10 ani am călătorit în Franța și Olanda (pasionat fiind și implicat în yachting și Școala Nautică) și am constatat că nu există comunitate riverană Oceanului Atlantic sau Mării Mediterane (chiar și pe ape interioare), să nu aibă cel puțin o Școală nautică pentru copii și tineret. Chiar au programe în școli în acest sens. Copiii sunt scoși de la vîrste fragede în natură, în aer curat, să facă mișcare.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mai mult, fiind singuri pe ambarcațiuni și trebuind să gîndească în permanență, să manevreze, să ia decizii, sunt crescuți într-un mod sănătos, responsabil și sunt apți să abordeze viața într-un alt fel, mult mai realist. Copiii devin mult mai responsabili, dornici de sport, sănătoși fizic și psihic.

Plecând de la aceste constatări și de la faptul că și noi ne confruntăm cu aceste probleme grave, iar societatea noastră și comunitățile locale nu fac nimic în acest sens, am hotărît să înființez ASOCIAȚIA SPORTIVĂ DE YACHTING PENTRU COPII ”ARCTURUS”.

Mangalia are toate condițiile (mare, laguna Mangalia, ce poate fi folosită aproape tot timpul anului), pentru a face din această ramură sportivă un pivot de mare valoare, atît în yachting cît și în dezvoltarea armonioasă a copiilor, tinerilor și chiar a familiilor lor. Bucureștiul, deși este departe de mare, are pe fiecare lac o școală nautică pentru copii. Este mare păcat ca noi să nu avem o astfel de activitate benefică”.

MN: Cum ați procedat pentru a da startul acestei benefice activități pentru copiii și tinerii din zona noastră și ce urgențe ar fi de rezolvat în perioada imediat următoare?

”Din puținul nostru, am investit 10.000 de euro pentru achiziționarea a trei catamarane pentru copii (plus transportul lor din Franța). Dar mai avem nevoie de dumneavoastră, de toți cei care credeți că merită să vă implicați cu ce puteți, în demararea acestui frumos proiect. Am mai avea nevoie de câteva echipamente: niște bărcuțe (Optimist, Cadet), o ambarcațiune gonflabilă (un rib) cu motor, pentru monitorizare și intervenție, veste de salvare pentru copii. Am avea nevoie de tineri pe care să-i creștem pe lângă Școala Nautică Arcturus Yachts, să devină instructori pentru copii. Am avea nevoie și de cel puțin un psiholog voluntar, care să ne ajute să primim și să ajutăm copiii cu probleme (Autism, sindrom Down etc). Am dori ca Primăriile Mangalia și Limanu să fie alături de noi și să ne ajute cu un spațiu special pentru acest proiect, în Portul Turistic Mangalia, fără taxe de cheiaj.

Facem apel la toții oamenii de bine din Mangalia, la familiile celor care au copii și consideră că ni se pot alătura sub orice formă, inclusiv financiar, către oamenii de afaceri din zonă, ce pot direcționa 2% din impozitul pe profit, prin sponsorizări, și nu în ultimul rînd, invităm directorii școlilor și profesorilor din Mangalia și din comunele Limanu și 23 August, pentru a se alătura acestui proiect frumos, ale cărui rezultate se vor vedea, cu siguranță, într-un viitor apropiat”.

MN: Mulțumim, domnule comandant de cursă lungă, Nicolae Leocă. Dorim succes, Asociației Sportive de YACHTING pentru copii ARCTURUS și… Vânt bun din pupa, acestui util și necesar proiect!

Pentru donații, s-a deschis la CEC Bank contul: RO44 CECE B000 F5RO N046 8700.

Titular: ASOCIAȚIA SPORTIVĂ DE YACHTING PENTRU COPII ARCTURUS.

Pentru relații, tel: 0724 208 535, sau  e-mail [email protected]


Mangalia News, duminică, 10 martie 2019.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply