Masonii încă nu știu cum se simte Europa de când o conduce România și mai fac o Conferință [galerie FOTO]

0
2166

Masonii încă nu știu cum se simte Europa de când o conduce România și mai fac o Conferință – “Importanța preluării de către România a președinției Consiliului Uniunii Europene”.

Marți, 5 martie 2019, la Constanța, Conferințele MLNR “Viitorul României” au atins un vârf de simpatie și atractivitate. Succesul s-a datorat vorbitorilor care au profitat de tema foarte generoasă și de un public atent, curios, respectuos și de bună calitate. Am văzut speakeri bucuroși, pricepuți, foarte implicați în temă și tare buni de gură.

Chiar și tânărul primar din Constanța, Decebal Făgădău ne-a impresionat pe toți cu farmecul dumnealui și al discursului. Ne-a făcut să îl credem că dânsul a fost șef de mic și că știe foarte bine ce ne trebuie nouă ca să fie bine pentru toată lumea aici, la malul mării. Atât de bine știe să vorbească și să atragă atenția prin ce spune, că nu ne mai îndoim, dânsul va fi un mare politician. Deocamdată am aflat că pe aici avem Dunăre și Mare, avem port și legături bune cu toată lumea, inclusiv pe la Bruxelles și mai recent chiar la Banca Mondială. Cu viitorul stăm bine, la prezent mai e ceva de lucrat, dar putem să fim optimiști.

Câteva mici ironii la adresa guvernării ne-au pus pe gânduri, dar nu despre politică discutăm noi aici.

Mai ales că, în deschidere, doamna Ramona Mănescu (născută în Constanța), încă europarlamentar din 2007, ne-a făcut o demonstrație superbă despre cum poți face tot ce trebuie în sprijinul României, fără să te impresioneze deviațiile politice ale unora sau altora de lângă tine sau de la celelalte tabere politice. Era chiar bucuroasă de reușitele noastre, unele surprinzătoare, la nivel european, de când e România la conducere. Directiva cu gazul, de care mulți se fereau până acum, Directiva cu drepturile de autor și încă vreo 25 de acte normative europene proaspete, de se făcuse liniște în sală, impresionați fiind noi aflând de hărnicia României, de când e șefă peste cei răi din Europa.

Mulțumim celor care au invitat-o la conferință, ca să ne aducem aminte că și pe aici prin România se dezvoltă și astfel de doamne și deștepte și frumoase, nu numai din acelea pe care le vedem la televizor.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Surpriza serii a fost doamna judecător Cristina Ramona Duță, în prezent vice-președinte al Tribunalului din Constanța, care ne-a făcut să înțelegem cum e cu noul Parchet European la care au aderat până acum doar 22 state europene (lipsesc Danemarca, Irlanda, Regatul Unit, Suedia, Polonia și Ungaria) și care va deveni funcțional la sfârșitul lui 2020. Putem spune că știm aproape totul. Nu știm dacă va fi Kovesi procuror șef, subiectul fiind evitat cu delicatețe. A fost plăcut pentru toată lumea să asistăm la expunerea relaxată a unui judecător care ne învață cu eleganță că e mai bine să fim cuminți și să nu furăm cumva bani europeni, că va fi de rău. Mult mai rău decât până acum. Doamna judecător Duță s-a descurcat remarcabil în fața noastră, fără grefier, fără avocați, procurori etc, de unde putem să înțelegem că, dacă ești profesionist, nu mai contează contextul. Mulțumim.

Ca întotdeauna în ultima vreme, descoperim că domnul manager de la Radio Constanța, Daniel Sîrbu e mai priceput decât trebuie și decât vor unii și vrea să ne arate că jurnaliștii cunosc despre ce este vorba și sunt dispuși să ne zică și nouă, mai ales că acum plouă cu știri false. Discursul dumnealui a fost mai sobru decât ne așteptam dar foarte bine întocmit deși ne obișnuise cu glume, anecdote și povețe pline de tâlc. În final ne-a spus să fim liniștiți, știe dumnealui că noi suntem mai deștepți decât ăștia cu știrile lor false. 

Nu am reușit să văd în sală câțiva masoni adevărați care zic că vor să susțină astfel de conferințe dar probabil, ca de obicei, e vina mea.

Este însă bine pentru toată lumea că succesul unor astfel de conferințe este de necontestat chiar și la Constanța, unde societatea civilă reacționează cu încredere, curiozitate și respectul cuvenit. Dacă mai faceți, mai venim.

Mai mult, în Ziarul TIMPUL, 06-03-2019. Articol scris de Gigi Haleţ.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply