Nemții au pus pe șine primele trenuri din lume care folosesc drept combustibil apa, prin combinarea hidrogenului cu oxigenul [VIDEO]

0
60
Booking.com

Nemții au pus pe șine primele trenuri din lume care folosesc drept combustibil apa, prin combinarea hidrogenului cu oxigenul.

Nemții lucrează de mult timp la implementarea unui număr cât mai mare de mijloace ecologice de transport în comun. În momentul în care faci referire la trenuri cu hidrogen, acestea par desprinse dintr-un film SF sau un viitor îndepărtat, dar tocmai au intrat în circulație în Germania.

 

Două trenuri Coradia iLint, construite de producătorul francez TGV Alstom, au început din această săptămână să circule pe o distanță de 62 kilometri, între Cuxhaven și Buxtehude, orașe din nordul Germaniei, o zonă care până nu demult era străbătută doar de trenurile diesel.

La capitolul specificații tehnice, noile trenuri sunt departe de a te invita la compromisuri pe partea de performanță. Reușesc să atingă o viteză maximă de 140 kilometri pe oră, iar autonomia cu care se laudă este de aproximativ 965 de kilometri. Cu alte cuvinte, ar trebui să poată parcurge traseul de aproximativ nouă ori fără să fie necesară o realimentare cu combustibil.

Mai mult pe site-ul stiinta-mister.ro


piese-auto-mangalia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Va rugam sa adaugati un mesaj
Va rugam sa introduceti numele