Falsul medic a fost prins la vamă, în timp ce voia să iasă din țară [VIDEO]

0
101
Booking.com

Falsul medic a fost prins la vamă, în timp ce voia să iasă din țară.

Italianul care a ajuns să opereze în mai multe clinici private, fără să aibă studii de medicină, a fost prins, miercuri dimineață, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici. El voia să iasă din ţară, într-un tren Inter Regio, care circula pe ruta București – Budapesta. Bărbatul s-a legitimat cu un paşaport italian.

Cetățeanul italian urmează a fi predat în cursul zilei unei echipe operative din cadrul Poliţiei Române, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

Matteo Politi are doar 8 clase, dar şi o condamnare cu suspendare în Italia. Sub numele de Matthew Mode, şi-a elaborat un CV impresionant, pe baza unei diplome false, emisă de o facultate din Priştina – Kosovo.

Astfel a profesat aproape un an, fără să aibă aviz de la Colegiul Medicilor. Acum, autoritățile au declanșat anchete de amploare și îi verifică pe toți medicii străini de la noi. Colegiul Medicilor informează că a făcut plângere la Parchet pe 17 ianuarie.

Presupusul medic despre care se ştia că se numește în acte Matteo Politi se pare că avea de fapt o altă identitate. Fostul Avocat al Poporului, Gheorghe Iancu, a declarat că “de fapt îl cheamă Mecio Molt, nu este Politi Matteo. Ăsta este numele de scenă. Lucra pe la Monza și în mall-uri, în cabinete neautorizate. Nu este singurul caz! Mai sunt niște domni care fac astfel de operațiuni. Parchetul de la Sector 1 este sesizat despre aceste cazuri”, a mai spus Gheorghe Iancu.

A operat zeci de pacienți fără să fie medic. Ministrul Sorina Pintea, despre cazul falsului chirurg italian: “Ministerul nu a dat echivalarea acelei diplome”. Poziția Colegiul Medicilor și a Grupului Monza România.

Ca să profeseze în România, un medic străin trebuie să depună un dosar cu mai multe documente la Ministerul Sănătăţii. După ce autorităţile verifică diplomele doctorului, dau un aviz. Cu acesta, se duce la Colegiul Medicilor, unde obţine dreptul de a practica medicina. Apoi, la Direcţia de Sănătate Publică, pentru a obţine un cod de parafă.

Colegiul Medicilor din București a cerut Direcției de Sănătate să verifice documentele tuturor medicilor străini care profesează în spitale de stat şi private.

(Mai mult pe stiri.tvr.ro).


LĂSAȚI UN MESAJ

Va rugam sa adaugati un mesaj
Va rugam sa introduceti numele