Situaţia de securitate din regiunea Mării Negre, pe agenda NATO, la Summitul de la Košice

0
1033

Situaţia de securitate din regiunea Mării Negre, pe agenda NATO, la Summitul de la Košice.

Zi importantă pentru Klaus Iohannis, după ce Administrația Prezidențială a anunțat că participă, alături de alţi președinți, la Summitul B9, unde vor fi abordate teme majore de pe agenda NATO, inclusiv în regiunea Mării Negre, care afectează direct România.

Administraţia Prezidenţială anunţă că preşedintele Klaus Iohannis participă, joi, la Summitul Formatului Bucureşti 9 (B9), care va avea loc la Košice, Republica Slovacă.

La eveniment vor participa şefii de stat din Republica Bulgaria, Republica Cehă, Republica Estonia, Ungaria, Republica Letonia, Republica Lituania, Republica Polonă şi Republica Slovacă, precum şi Secretarul General al NATO.

”Vor fi abordate teme majore aflate în prezent pe agenda NATO, cu accent pe situaţia de securitate din vecinătatea Alianţei, inclusiv în regiunea Mării Negre, respectiv pe combaterea ameninţărilor hibride şi consolidării rezilienţei, în actualul context internaţional. De asemenea, consolidarea prezenţei aliate înaintate, sprijinul pentru partenerii estici şi pentru cei din regiunea Balcanilor de Vest vor ocupa un loc important în cadrul discuţiilor. La finalul reuniunii, va fi adoptată o declaraţie comună, care va evidenţia evaluările şi obiectivele comune ale statelor participante la acest format, inclusiv în pregătirea următorului Summit aliat, preconizat pentru finalul acestui an”, a explicat Administraţia Prezidenţială.

Mai mult, în capital.ro, 28.02.2019. (Foto: facebook.com/bucharest.usembassy).

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply